Direcció General de Comunicació

El Govern crearà cinc Centres d'Atenció Primària i n'ampliarà i millorarà tres més a Barcelona

query_builder   11 desembre 2007 15:00

event_note Nota de premsa

El Govern crearà cinc Centres d'Atenció Primària i n'ampliarà i millorarà tres més a Barcelona

  • El pressupost total de les obres superarà els 28 milions d'euros, que s'invertiran concretament en crear tres CAP, ampliar-ne sis  més i també millorar les instal.lacions de diversos centres ja existents

El Departament de Salut, mitjançant el Servei Català de la Salut (CatSalut) i el Consorci Sanitari de Barcelona (CBS), signarà un conveni de col.laboració entre aquests dos ens per a regular la construcció, ampliació i millora de diversos Centres d'Atenció Primària (CAP) a la ciutat de Barcelona, segons ha aprovat avui el Consell de Govern.

El CatSalut és un ens públic de caràcter institucional, adscrit al Departament de Salut, que té com a objectiu el manteniment i la millora del nivell de salut de la població. El CSB és un ens públic de caràcter associatiu, constituït per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, i adscrit funcionalment al CatSalut.

El CSB ha proposat al CatSalut un pla d'inversions a realitzar durant el període 2007-2010, destinat a donar compliment a les previsions contingudes en el conveni de 2004 entre la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona per a la millora de la qualitat de la xarxa sanitària de la ciutat de Barcelona, i específicament per a la nova construcció i millora de les infraestructures en atenció primària.

Aquestes actuacions s'executaran d'acord amb les "Directrius per al disseny de centres d'atenció primària" pel que fa als projectes i les obres, i d'acord amb el "Programa d'equipament de centres d'atenció primària", pel que fa als equipaments.

El Govern de la Generalitat, mitjançant l'Acord adoptat en avui, ha autoritzat el compromís plurianual per un import total de 28.605.464,00 euros, distribuïda en les següents anualitats:

Any 2007    700.000,00 euros
Any 2008   10.273.664,0 euros
Any 2009      15.481.800,00 euros
Any 2010         2.150.000,00 euros


Es crearan com nous CAPs:

- CAP Montnegre: a banda del Cap Montnegre ja existent, es farà un nou  Centre d'Atenció Primària i al mateix edifici hi anirà ubicat un centre de salut mental d'adults i un centre de salut mental infanto-Juvenil). Aquest centre donarà cobertura a 53.000 ciutadans.

- CAP Sarrià: a més del nou CAP al mateix edifici anirà ubicat un centre de salut mental d'adults i un centre de salut mental infanto-Juvenil). Aquest CAP donarà servei a 46.500 habitants.


- CAP Esquerre Eixample: situat al c/ Comte Borrell, a més del nou CAP al mateix edifici hi haurà Serveis Socials. Aquest centre donarà cobertura a 35.000 persones.

- CAP  Guinardó. El nou CAP atencdrà a una població de 32.000 persones.


- CAP Trinitat Vella: Aquest nou centre de Salut es farà per substituir al CAP Vio Barcino i donarà servei a 10.500 habitants.


A banda de la construcció del nous CAPS, el Govern també ha aprovat l'ampliació o remodelació de tres Centres d'Atenció Primària:
 
- CAP Ciutat Meridiana.

- CAP Besos

- Reforma de CAP Sant Andreu per a la ubicació del CUAP (Centre d'Urgències d'Atenció Primària) Sant Andreu.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia