Direcció General de Comunicació

El Govern avança en la construcció del regadiu del canal del Segarra-Garrigues

query_builder   11 desembre 2007 15:00

event_note Nota de premsa

El Govern avança en la construcció del regadiu del canal del Segarra-Garrigues

 

  • Les expropiacions per dos nous projectes de la xarxa afectaran 340 finques, i compten amb un pressupost de més de 220.000 euros

 

  • L'any 2008 es posaran en funcionament les primeres hectàrees de reg d'aquesta infraestructura, que suposarà una transformació integral de les Terres de Lleida

 

El Govern català ha aprovat avui la declaració d'ocupació urgent dels béns afectats per l'expropiació de les obres de la xarxa de distribució del regadiu Segarra-Garrigues de dos projectes que formen part d'aquesta infraestructura.

 

En el cas del primer projecte, les finques afectades són 200, l'ocupació està prevista per aquest mateix mes de desembre i el cost de les expropiacions serà de 101.209,13 euros. Quan al segon projecte, afecta a 140 finques, l'ocupació està prevista per al proper gener de 2008 i el cost de les expropiacions és de 122.590,28 euros.

 

En concret, es tracta del projecte XR-05002.9 de la xarxa de distribució de regadiu del Segarra-Garrigues. Subsector 12.1. Línia aèria i subterrània 25 kV per l'alimentació de les noves estacions de bombament EB1 i EB2, als termes municipals d'Albatàrrec, Montoliu de Lleida, Sudanell, Sunyer, Alfés i Alcanó (Segrià). El segon projecte és el G3/4/5/6-LE02-07 de la xarxa de distribució del Segarra-Garrigues sector 3, 4, 5 i 6. Línia elèctrica de 110 kV de Tàrrega a Montroig, als termes municipals de Tàrrega i Plans de Sió.

 

Així mateix, Reg Sistema Segarra-Garrigues,SA (REGSEGA) serà l'empresa pública l'encarregada de gestionar les expropiacions derivades de les obres de la xarxa de distribució del sistema Segarra-Garrigues, en la seva condició de beneficiària.

 

El 2008 es posaran en marxa les primeres hectàrees de reg, i el 2014 la xarxa de distribució estarà molt avançada i l'aigua arribarà pràcticament a tot arreu. Aquest projecte és la inversió del Govern de més impacte social, atesa la transformació integral que suposarà per a les terres de Lleida (200.000 habitants se'n beneficiaran directa o indirectament). A més, amb aquestes obres s'afavorirà el desenvolupament integral d'aquesta zona, ja que aquest projecte també tindrà finalitats diferents de l'activitat agrària.

 

El sistema Segarra-Garrigues abasta una superfície de 70.150 hectàrees, i beneficia uns 16.000 regants de 75 municipis de les comarques de la Noguera, l'Urgell, el Pla d'Urgell, el Segrià, la Segarra i les Garrigues, així com el consum de boca per a més de 72.000 persones. Així mateix, suposa la construcció de més de 1.500 quilòmetres de camins rurals, la concentració parcel·lària de 50.000 hectàrees, a més de la millora d'infraestructures elèctriques que permetran incrementar la potència en 180.000 nous KW al servei del territori.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia