Direcció General de Comunicació

El Govern aprova el Pla econòmic de GISA, amb obres en infraestructures per valor de 4.446 milions d'euros fins al 2015

query_builder   29 abril 2008 13:23

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Pla econòmic de GISA, amb obres en infraestructures per valor de 4.446 milions d'euros fins al 2015

El Govern ha acordat avui actualitzar el Pla Econòmic i Financer (PEF) de GISA per al període 2008-2015 en relació a les actuacions del Departament de Política Territorial i Obres Públiques i encarregar a l’empresa pública GISA obres en infraestructures per un valor total de 4.446 milions d’euros. Aquest pla inclou actuacions en carreteres, ferrocarrils, instal·lacions portuàries i aeroportuàries i en centres logístics.
 
L’aprovació d’aquest PEF respon a la voluntat del Govern d’agilitar la licitació i la producció d’obra pública, en el marc del Pla de dinamització de l’economia catalana i de suport als sectors socials més afectats per la desacceleració econòmica, recentment aprovat. Així, fa possible avançar la licitació de les obres de diversos eixos viaris, com ara la variant Sud de Lleida (59,22 milions), Olost – Olvan (48 milions), Vendrell – Valls (70,50 milions), Palamós – Platja d’Aro  (103 milions),  Pont del Prat de Llobregat (23 milions), Verges – Torroella de Fluvià (71 milions), Vilanova de la Barca – Térmens (76,9 milions), Blanes – Lloret (42 milions).
 
Igualment, permetrà accelerar licitacions en matèria de transport de ferrocarril i metro en actuacions previstes en el Pla Director d’Infraestructures o en els protocols signats amb el Ministeri de Foment. Entre d’altres, destaca l’arquitectura i instal·lacions del perllongament de l’L5, tram Horta – Vall Hebron (76 milions) i del perllongament d’FGC a Terrassa (84 milions) i Sabadell (41 milions), millores en els intercanviadors de Passeig de Gràcia (40 milions) i de Verdaguer L4 – L5  (33 milions) o dels sistemes d’evacuació (84 milions) i d’infraestructures i accessos de la xarxa de metro (20 milions). 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia