Direcció General de Comunicació

El Govern aprova el Decret que delimita l'àmbit territorial del Districte de Conca Fluvial de Catalunya

query_builder   24 febrer 2009 13:47

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Decret que delimita l'àmbit territorial del Districte de Conca Fluvial de Catalunya

  • Aquest és un tràmit que dóna compliment a la directiva europea de l’aigua, i delimita els límits geogràfics de totes les masses d'aigua que formen part de les conques internes de Catalunya
 
·        El Decret ratifica la Generalitat com l’autoritat que ha de planificar i gestionar les actuacions del cicle de l’aigua en aquest àmbit territorial
 
 
El Govern ha aprovat el Decret que delimita el Districte de Conca Fluvial de Catalunya. Aquest àmbit territorial és la principal unitat que es tindrà en compte a l’hora de planificar les actuacions de gestió de l’aigua. La Directiva Marc de l’Aigua estableix que s’especifiquin i s’incloguin en demarcacions les conques hidrogràfiques per tal determinar la competència territorial de les administracions. El Govern aprova així el tràmit necessari per donar compliment a aquesta directiva marc exigida a tot Europa i que a efectes pràctics, el que fa és delimitar  l'àmbit de planificació de la gestió de l’aigua i els recursos disponibles.
 
El Decret regula l’àmbit de planificació de la política d’aigües per tal d’assegurar la quantitat i qualitat d’aigua i equilibrar la demanda, tenint en compte els recursos naturals i el respecte amb el medi ambient. El Decret també defineix la Generalitat com l’única autoritat que ha de planificar, gestionar i executar les actuacions del cicle de l’aigua.
 
El Districte de Conca Fluvial de Catalunya està constituït per les conques hidrogràfiques internes de Catalunya, que són les corresponents a les conques i subconques que drenen les aigües superficials cap als rius Muga, Fluvià, Ter, Daró, Tordera, Besòs, Llobregat, Foix, Gaià, Francolí i Riudecanyes, i les de totes les rieres costaneres, entre la frontera amb França i la conca del riu Sénia.
 
També formen part del Districte de Conca Fluvial de Catalunya les masses d'aigua subterrànies situades a sota de la delimitació superficial de les conques fluvials i aquelles que, tot i situar-se fora del límit superficial, han de ser gestionades per l’autoritat més apropiada (com passa a l’Ebre català en l’àmbit dels Ports, de Cardó i de la plana de la Galera). Les masses d'aigua costaneres o de transició (badies, aigües de bany fins a la primera milla de la línia de costa) i les masses costaneres, compreses entre el vessant costaner del límit nord del terme municipal de Portbou i la punta del Cap Roig, al terme municipal del Perelló, també integren el Districte de Conca Fluvial de Catalunya.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia