Direcció General de Comunicació

El Govern crea el Premi Nacional de Còmic, la dissetena categoria del guardó

query_builder   29 abril 2008 13:45

event_note Nota de premsa

El Govern crea el Premi Nacional de Còmic, la dissetena categoria del guardó

  • L’objectiu és reconèixer la rellevància social i cultural del gènere 
  • Els premis Nacionals de Cultura, dotats amb 18.000 euros, van ser instituïts pel Govern l’any 1982 
El Govern ha aprovat avui la creació d’una nova categoria dels Premis Nacionals de Cultura. Es tracta del Premi Nacional de Còmic, que s’atorgarà a la persona, entitat o institució que hagi realitzat l'aportació més rellevant en el camp del còmic i en els llenguatges que s'hi relacionen. D’aquesta manera, el Govern vol reconèixer la rellevància social i cultural del gènere.
 
En aquesta línia de conferir al còmic el prestigi que es mereix, el Govern també està treballant en la creació del Centre del Còmic i de la Historieta, que permetrà conservar moltes de les col·leccions existents a Catalunya, ara sense un lloc d’exposició permanent.
 
La nova categoria creada avui se suma a les setze existents fins ara, que són: Arts Visuals; Periodisme; Literatura; Teatre; Dansa; Cinema; Audiovisual; Música; Disseny; Patrimoni Cultural; Projecció Social de la Llengua Catalana; Cultura Popular; Circ; Pensament i Cultura Científica; Arquitectura i Espai Públic, i a la Trajectòria Professional i Artística. Aquest últim premi es va incorporar ara fa un any.
 
Els Premis Nacionals de Cultura, dotats cadascun amb 18.030 euros, van ser instituïts pel Govern l'any 1982 i són continuadors dels que la Generalitat va patrocinar entre el 1932 i el 1938. D'acord amb el que estableix el decret 72/1995, de 7 de març, es concedeixen anualment a persones o entitats per les aportacions o activitats més rellevants en cadascun dels respectius àmbits culturals, desenvolupades durant l'any anterior.
 
Enguany, el jurat dels premis està presidit pel conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, que assisteix a les reunions amb veu però sense vot, i està format per la historiadora i professora de la Universitat Rovira i Virgili, Montserrat Duch; el periodista científic i director del programa El medi ambient de TV3, Xavier Duran; l’arquitecta i presidenta del FAD Beth Galí; el dissenyador gràfic Anton Granero; el comissari d’exposicions i realitzador de televisió Andrés Hispano; el crític i activista de circ Jordi Jané; l’editora de Vilaweb Assumpció Maresma; la directora del Festival de Música Antiga i Músiques del Món de Barcelona, Maricarmen Palma; la directora del Centre d’Art La Panera, de Lleida, Glòria Picazo; el president d’Òmnium Cultural, Jordi Porta; el periodista i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona Lluís Reales; l’agent literària Anna Soler-Pont; la directora del Teatre L’Escorxador de Lleida, Margarida Troguet, i el cap de Cultura del diari El Punt, Jaume Vidal.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia