Direcció General de Comunicació

El Govern impulsa un pla de formació per millorar la participació ciutadana a nivell local

query_builder   23 octubre 2007 14:52

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa un pla de formació per millorar la participació ciutadana a nivell local

  • El programa formatiu de la Direcció General de Participació Ciutadana, dotat amb 300.000 euros, s'aplicarà fins al mes d'octubre de 2008
  •  Els cursos formaran tècnics d'ens locals en l'àmbit de la participació per estimular la implicació ciutadana en l'elaboració de polítiques públiques

El Govern ha aprovat avui obrir una convocatòria de subvencions per millorar la capacitació del personal dels ens locals en l'àmbit de la participació ciutadana. La convocatòria, que es realitza a través de la Direcció General de Participació Ciutadana, està dotada amb 300.000 euros i permetrà que ajuntaments i consells comarcals puguin sol.licitar diferents accions formatives en aquest àmbit.

Es tracta d'un pla de formació a la carta, que ofereix tres formats diferents: 

1. Mòduls de sis hores sobre continguts concrets com Govern local i participació; Marc jurídic de la participació; Plans de participació; La democràcia electrònica; Pressupostos participatius; Participació i multiculturalitat; Participació en el planejament urbanístic, Tècniques per promoure la participació de diferents grups de persones: infants, joves, immigrants, gent gran.

2. Seminaris d'aprofundiment sobre qualsevol tema d'interès per l'ens local.

3.Jornades en les qual es complementen aportacions teòriques amb presentacions d'experiències de foment de la participació a nivell local.

Aquests formats s'han dissenyat a partir de les necessitats detectades per la Direcció General de Participació Ciutadana i dels suggeriments realitzats per diferents ens locals en jornades i seminaris. L'objectiu és formar tècnics d'ens locals en l'àmbit de la participació ciutadana per estimular la implicació de la ciutadania en l'elaboració de polítiques públiques. El Pla de formació s'aplicarà fins al mes d'octubre de 2008.

La Direcció General de Participació Ciutadana dóna suport als ens locals per tal que puguin crear espais de participació i desenvolupin projectes per implicar la societat civil en la política pública a través de la convocatòria d'ajuts a projectes participatius en l'àmbit local. A més, cada any premia els ajuntaments que han dut a terme experiències innovadores en la promoció de la participació ciutadana.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia