Direcció General de Comunicació

El Govern inverteix 4,7 milions d'euros en l'adquisició de 14 màquines llevaneus

query_builder   23 octubre 2007 14:39

event_note Nota de premsa

El Govern inverteix 4,7 milions d'euros en l'adquisició de 14 màquines llevaneus

. La maquinària es destinarà als parcs de Sabadell, Vidreres, Reus, Berga, Vic, Bianya, Esterri, Solsona i Lleida

. Aquestes llevaneus estan dotades de sistemes de localització GPS que permeten conèixer en cada moment la seva situació al territori i la tasca que realitzen i dirigir-les amb rapidesa en moments d'emergència

El Govern destinarà 4,7 milions d'euros a l'adquisició, mitjançant el sistema de renting, de 14 màquines llevaneus d'empenta, per a un període de cinc anys. Aquesta maquinària serà utilitzada per a la retirada de neu i l'estesa de sal a les carreteres, per tal de garantir unes condicions òptimes per al trànsit en cas de nevada o risc de glaçada.

Aquestes màquines actuaran en les carreteres adscrites als parcs de conservació situats a: Esterri d'Àneu (3 màquines), Sabadell (2), Vic (2), Vidreres (2), Berga (1), Bianya (1), Lleida (1), Reus (1) i Solsona (1). Es tracta de camions de dos eixos i  tracció total que compten amb un dispositiu que retira la neu fora de la via i amb un sistema escampador de sal. Aquestes llevaneus estan dotades de sistemes de localització GPS que permeten conèixer en cada moment la seva situació al territori i la tasca que realitzen i dirigir-les amb rapidesa en moments d'emergència.

Les tasques de neteja de neu i gel i de prevenció de plaques de glaç formen part de les actuacions de vialitat hivernal que es desenvolupen a la xarxa viària competència de la Generalitat. Aquestes tasques tenen com a finalitat minimitzar els efectes de les nevades i les glaçades.

Amb la maquinària que ara s'adquireix, la Generalitat compta actualment amb els mitjans següents per a dur a terme els treballs de vialitat hivernal:

. 70 màquines llevaneus
. 14 màquines estenedores de sal
. 41 dipòsits de sal, amb una capacitat total de 1.800 tones.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia