Direcció General de Comunicació

El Govern ofereix 2.200 places al Programa d'Escoles Taller del Servei d'Ocupació de Catalunya

query_builder   18 desembre 2007 14:41

event_note Nota de premsa

El Govern ofereix 2.200 places al Programa d'Escoles Taller del Servei d'Ocupació de Catalunya

.Les escoles taller formen i contracten joves per dur a terme projectes vinculats amb la recuperació del patrimoni artístic, històric, cultural o natural, i amb la rehabilitació d'entorns urbans o del medi ambient

.A partir de l'any vinent també formaran per fer qualsevol altra activitat d'utilitat pública o d'interès general, com pot ser l'atenció a persones dependents o relacionades amb el lleure o el turisme

.S'hi poden acollir joves aturats de menys de 25 anys que no tenen cap titulació de formació reglada

El Govern ha aprovat avui la convocatòria de subvencions als programes de les escoles taller per al període 2008-2009. Aquesta convocatòria, dotada amb 56.723.172 euros, permetrà oferir 2.200 places a escoles taller mitjançant el Programa d'Escoles Taller que impulsa el Departament de Treball a través del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Els programes mixtos de formació i treball que imparteixen les escoles taller, i que es podran acollir a aquestes subvencions, s'adrecen a joves aturats de menys de 25 anys que no tenen cap titulació de formació reglada, amb l'objectiu de millorar les seves possibilitats d'ocupar-los.

Les escoles taller formen i contracten aquests joves per dur a terme projectes concrets vinculats amb la recuperació o promoció del patrimoni artístic, històric, cultural o natural, així com amb la rehabilitació d'entorns urbans o del medi ambient. A partir de l'any vinent també es podran fer projectes de millora de les condicions de vida de les ciutats, així com qualsevol altra activitat d'utilitat pública o d'interès general, com pot ser l'atenció a persones dependents o activitats relacionades amb el lleure o el turisme.

Les accions formatives de les escoles taller duren un màxim de quatre semestres. En el primer semestre els estudiants reben una beca de 6,01 euros diaris, mentre que a partir del segon semestre l'entitat promotora que gestiona el projecte els ha de fer un contracte de formació, pel qual reben el 75% del salari mínim interprofessional.

Una altra novetat del Programa d'Escoles Taller és que, a partir de 2008, podran demanar aquestes subvencions per als seus projectes, no només ajuntaments o altres entitats públiques, sinó també fundacions o entitats sense ànim de lucre que desenvolupin activitats relacionades amb la inserció laboral.

Els fons que destinarà el Govern a aquesta convocatòria serviran per pagar les despeses de formació dels alumnes així com les de funcionament de les escoles taller -salaris dels personal de direcció, docència i suport, així com el cost del material necessari per desenvolupar el projecte-. També es destinaran a pagar els salaris dels alumnes treballadors a partir del segon semestre de projecte.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia