Direcció General de Comunicació

El Govern aprova un nou projecte per a millorar i ampliar la construcció del nou Hospital al Baix Llobregat

query_builder   23 octubre 2007 14:36

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un nou projecte per a millorar i ampliar la construcció del nou Hospital al Baix Llobregat

. El nou conveni aprovat permetrà disposar de 328 llits, d'una àrea ambulatòria de 74 espais entre consultoris i gabinets i 12 quiròfans

. L'hospital s'ubicarà a Sant Joan Despí

. Està previst que es posi en funcionament a principis del 2010 i que doni cobertura a més de 290.000 usuaris

El Govern ha aprovat avui la subscripció d'un nou conveni de col.laboració entre el Departament de Salut i el Servei Català de la Salut (CatSalut), en col.laboració amb el Consorci Sanitari Integral (CSI), per a la construcció, equipament i posada en funcionament de l'Hospital del Baix Llobregat.

L'objectiu principal del conveni és la promoció de les millores hospitalàries a Catalunya mitjançant infraestructures sanitàries adequades per a seguir augmentant l'assistència prestada a la població.

L'acord estipula que el futur hospital, que s'ubicarà a Sant Joan Despí, comptarà amb un finançament inicial de 108.900.000 euros, corresponent un import de 87.000.000 euros a les despeses derivades de l'obra i 21.900.00 euros a les despeses derivades de l'equipament (provinents del conveni entre les tres entitats).

L'evolució de les variables de població i necessitats assistencials en l'àmbit d'influència del nou hospital han repercutit en un significatiu redimensionament del centre previst, en concordança amb el treball de planificació del Departament de Salut per a la zona, revisant el Pla Funcional: això implica un major volum d'inversió i un canvi en els paràmetres més adients per tal que el seu desenvolupament s'ajusti als criteris deguts d'eficàcia i sostenibilitat.

El projecte del nou hospital, que tindrà una capacitat de 328 llits, contempla la posada en marxa una d'una àrea ambulatòria de 74 espais entre consultoris i gabinets, 12 quiròfans, una àrea d'urgències amb 40 boxes i 13 places d'observació, 46 places d'hospital de dia i 27 places d'hemodiàlisi.

La previsió de finalització de l'obra està projectada pel tercer trimestre de l'any 2009 i l'equipament es farà durant els tercer i quart trimestre del mateix any per tal d'iniciar l'activitat durant el primer trimestre de l'any 2010.

L'Hospital de Baix Llobregat donarà cobertura a tota la població de la zona, que actualment és de 291.699 habitants i es calcula que pugui arribar als 343.000 habitants l'any 2015, segons dades de l'Institut d'Estudis Demogràfics.

El Consorci Sanitari Integral és una entitat jurídica pública de caràcter associatiu, en la qual participen el Servei Català de la Salut, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, l'Ajuntament de Sant Joan Despí i la Creu Roja Espanyola, i té com a finalitat, entre d'altres, l'assistència hospitalària integrada.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia