Direcció General de Comunicació

El Govern fomenta la integració lingüística i cultural de les comunitats jueva i catalana

query_builder   23 octubre 2007 14:49

event_note Nota de premsa

El Govern fomenta la integració lingüística i cultural de les comunitats jueva i catalana

. Els departaments de la Vicepresidència, Educació i Política Territorial i Obres Públiques aportaran una subvenció de 200.000 euros a la Comunitat Israelita de Barcelona per tirar endavant un pla d'integració lingüística i cultural

El Govern atorgarà una subvenció de 200.000 euros a la Comunitat Israelita de Barcelona (CIB) per contribuir a desenvolupar al llarg d'aquest 2007 el Pla d'integració lingüística i cultural de les comunitats jueva i catalana de què disposa l'entitat. Aquest pla inclou actuacions que tenen com a objectiu fomentar el mutu coneixement entre el judaisme i la societat catalana, amb respecte dels drets de llibertat religiosa, de consciència i de pensament i de defensa de les minories que afecten les persones membres de les comunitats jueves de Catalunya. També preveu treballar per canviar els prejudicis basats en diferències de gènere, credo, raça, classe i nacionalitat i per estendre els valors democràtics en tots els àmbits.

Donada la transversalitat del projecte de la CIB, la subvenció l'aportaran els departaments de la Vicepresidència, Educació i Política Territorial i Obres Públiques. Avui el Consell de Govern ha autoritzat el Departament de la Vicepresidència a coordinar l'ajut. Es finançarà a càrrec dels pressupostos de l'any 2007 i es distribuirà de la següent manera: Departament de la Vicepresidència, 100.000 euros; Departament d'Educació, 50.000 euros, i Departament de Política Territorial i Obres Públiques, 50.000 euros.

El Pla d'integració lingüística i cultural de les comunitats jueva i catalana de la CIB s'inscriu en el conveni marc de col.laboració que la Generalitat i la Comunitat Israelita de Barcelona van signar el 15 d'abril de 2002. En virtut d'aquest acord les dues parts es comprometen a col.laborar en el reconeixement del fet sefardita com a part del patrimoni cultural integrat a Catalunya. El conveni també compromet les parts a promoure programes culturals de conservació, preservació, salvaguarda i protecció del patrimoni sefardita i de les persones de religió jueva.

La CIB és una entitat que va ser fundada oficialment el 1918, si bé va iniciar les seves activitats un any abans.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia