Direcció General de Comunicació

El Govern aprova ajuts a les universitats i centres de recerca per promoure l'activitat investigadora

query_builder   18 desembre 2007 14:45

event_note Nota de premsa

El Govern aprova ajuts a les universitats i centres de recerca per promoure l'activitat investigadora

.Es destinen més de 19 milions d'euros al Fons de Promoció de la Recerca Universitària

.L'executiu atorga 2,25 milions d'euros les universitats per afavorir la tasca investigadora dels docents

.Es renova el conveni amb el Ministeri d'Educació i Ciència, la UPC i la Generalitat per al finançament del Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria

.El Govern també ha aprovat les aportacions a les Escoles d'Enginyeria Tècnica Industrial i Enginyeria Tècnica Agrícola de Barcelona, amb un import total de prop de 70 milions d'euros fins al 2012

El Govern ha aprovat avui destinar més de 32 milions d'euros a les universitats i centres de recerca catalans per impulsar l'activitat investigadora i científica. A aquesta xifra se li ha de sumar, en l'àmbit de la formació, l'aportació econòmica a les Escoles d'Enginyeria Tècnica Industrial i Enginyeria Tècnica Agrícola de Barcelona, que fins al 2012 rebran un total de 70 milions d'euros.

Pel que fa a la recerca i la investigació, una de les aportacions més significatives ratificades avui correspon al finançament del Fons de Promoció de la Recerca Universitària (PROFOR) per al període 2007-2008, amb una inversió de 19,1 milions d'euros. Aquest fons únic té per objectiu permetre que les universitats financin els seus programes institucionals de recerca d'acord amb els seus plans estratègics i en el marc del Pla de Recerca i Innovació de Catalunya (2005-2008).


2,2 milions d'euros per afavorir la tasca investigadora dels docents

El Govern ha aprovat també la signatura de diversos convenis amb universitats catalanes dins el Programa Francesca ça Torra d'intensificació de la recerca a l'àmbit universitari per un import conjunt de 2.250.000 euros. Aquesta dotació de recursos a les universitats té l'objectiu d'afavorir la tasca investigadora del personal acadèmic a través de la creació de noves places de professor agregat en departaments i àmbits de coneixement amb una trajectòria investigadora destacada.

En concret, s'ha aprovat un conveni amb la UB (que suposa una aportació de  810.000 euros), amb la UAB (495.000 euros), amb la UPC (405.000 euros, amb la UPF (135.000 euros), amb la UdG (135.000 euros), UdL (135.000 euros) i amb la URV (135.000 euros).


8 milions d'euros per al Consorci Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria (CIMNE)

Continuant en l'àmbit de la recerca i la investigació, el Govern també ha aprovat avui una aportació en forma de crèdit per valor de 7,3 milions d'euros a retornar a llarg termini al Consorci Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria (CIMNE). Aquest préstec es destinarà a la construcció del nou edifici al Parc Mediterrani de la Tecnologia (PMT) de la UPC. La inversió, que inclou també un ajut de 770.000 euros fins al 2010, es farà mitjançant un conveni entre el Ministeri d'Educació i Ciència, la UPC i la Generalitat.

El CIMNE és un centre autònom de recerca i desenvolupament dedicat a impulsar els avanços en el desenvolupament i l'aplicació de mètodes numèrics i tècniques de càlcul per ordinador per tal de solucionar problemes d'enginyeria en un context internacional. El Centre és un dels primers organismes autònoms d'investigació i desenvolupament creats per la Generalitat de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) al 1987 sota els auspicis de la UNESCO.

3 milions d'euros per al Centre de Competència Cientificotecnològica Port d'Informació Científica (PIC)

D'altra banda, el Govern de la Generalitat també ha aprovat la pròrroga del conveni amb el Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas (CIEMAT), la UAB i Institut de Física d'Altes Energies (IFAE) per a la creació i manteniment del Centre de Competència Cientificotecnològica Port d'Informació Científica (PIC). L'import total de les parts és de 7,2 milions d'euros, dels quals l'aportació del Govern és de 3 milions d'euros per a despeses de funcionament i 522.000 euros per a despeses d'equipament i inversió.


70 milions d'euros per a les escoles d'enginyeria tècnica

Pel que fa a la formació, el Govern ha aprovat destinar prop de 70 milions d'euros fins al 2012 a les escoles d'Enginyeria Tècnica de Barcelona. Concretament, el Consorci Escola Industrial de Barcelona (CEIB) rebrà 47,2 milions d'euros per a l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona (EUETIB), i la UPC rebrà, per la seva banda, 22,2 milions d'euros  pel finançament de l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Agrícola de Barcelona (EUTAB).

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia