Direcció General de Comunicació

El Govern acorda la contractació de programari d'ús comú de l'empresa Microsoft

query_builder   18 desembre 2007 14:54

event_note Nota de premsa

El Govern acorda la contractació de programari d'ús comú de l'empresa Microsoft

.L'acord permetrà la racionalització i reducció de costos dels productes i serveis específics de la companyia per a tots els departaments, organismes i empreses públiques de la Generalitat

.L'operació comportarà un estalvi global estimat en 3 milions d'euros sobre un cost total d'uns 12 milions

El Govern signarà un conveni amb l'empresa Microsoft per al subministrament de programari informàtic d'ús comú. Aquest nou contracte, que ha de substituir el signat amb aquesta empresa l'any 2003, tindrà un termini de durada màxim de 4 anys i comportarà un estalvi global estimat en 3 milions d'euros respecte el contracte anterior. El cost total se situa al voltant 12 milions.

El nou acord, signat amb Microsoft a través del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) del Departament de Governació i Administracions Públiques, permetrà la racionalització i reducció de costos dels productes i serveis específics que s'apliquin a tots els departaments, organismes i empreses públiques de la Generalitat.

L'acord no presenta cap risc inherent, ja que la Generalitat no estarà sotmesa a volums mínims de contractació i queda garantit un model de finançament sostenible. A més, des del punt de vista operatiu i estratègic, l'acord atorga un marge de maniobra total sobre les plataformes i solucions de programari i de serveis que la Generalitat decideixi implementar en el futur.

Algunes de les condicions del conveni són:

. L'accés per part de la Generalitat a tota la tecnologia de Microsoft disponible, amb importants descomptes respecte els preus de mercat. Com ara una reducció notable en els costos d'operació dels sistemes d'informació, que permetrà automatitzar moltes de les tasques de gestió i assistència als llocs de treball que fins ara requerien intervencions manuals.

. La inexistència de cap compromís de compra per part de la Generalitat i de cap obligació per a l'adquisició d'una quota mínima de recursos o productes.

. La creació d'un Centre d'Excel·lència en tecnologies de llocs de treball al CTTI, amb experts en tecnologies de Microsoft que transmetran coneixements i millors pràctiques a tots els departaments.

. La posada en funcionament d'un servei de control del programari i de suport permanent, així com un pla de formació per al personal de la Generalitat, que es realitzarà de manera presencial o a distància.

. El model d'adquisició dels productes i serveis es farà per subscripció (dret d'ús), una modalitat que pot evolucionar segons les necessitats de la Generalitat, i que d'entrada garanteix una gran flexibilitat i permet la incorporació de nous productes, o bé la seva cancel.lació i desinstal.lació.

. La possibilitat de transferir les llicències entre els diferents departaments de la Generalitat, o deixar de ser contractades. Això facilitarà la definició d'estratègies d'innovació, de suport a nous serveis i a la planificació de possibles migracions.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia