Direcció General de Comunicació

El Govern destinarà més de 48 milions d'euros a la investigació en biotecnologia animal i teràpia gènica

query_builder   16 desembre 2008 13:02

event_note Nota de premsa

El Govern destinarà més de 48 milions d'euros a la investigació en biotecnologia animal i teràpia gènica

 
 
  • El Govern i el Ministeri de Ciència i Innovació participaran a partir d’ara en el Centre de Biologia Animal i Teràpia Gènica Plataforma Fenotipal Metabòlica (CBATEG-Mous Clinic) de la UAB
  
El Govern ha aprovat avui la signatura d’un conveni, amb el Ministeri de Ciència i Innovació i la Universitat Autònoma de Barcelona, per a la creació del Consorci que gestionarà el Centre de Biologia Animal i Teràpia Gènica Plataforma Fenotipal Metabólica (CBATEG-Mouse Clinic).
 
La inversió total en el CBATEG per al període 2008-2022 serà de 122.361.842 euros, dels quals el 50% l’aportarà el Ministeri. El Govern hi invertirà un 38%, fins a 48 milions d’euros (a parts iguals entre els Departaments de Salut i d’Innovació, Universitats i Empresa), i el 12% restant anirà a càrrec de la UAB.
 
La finalitat del consorci CBATEG és la de constituir una plataforma de suport per als centres de recerca, i en general per a tota a la comunitat científica i tecnològica, per realitzar estudis en el camp de les biotecnologies i, concretament, en la biotecnologia animal i la teràpia gènica.
 
El CBATEG aglutina personal investigador i tècnic de diverses àrees com ara biologia molecular, cel·lular i genètica, bioquímica i fisiologia, virologia, embriologia, morfologia i patologia, que cerquen teràpies per a la diabetis i altres malalties metabòliques des d’una perspectiva multidisciplinar. Disposa de plataformes tecnològiques dedicades a la generació de ratolins transgènics i al desenvolupament de vectors virals, i d’unitats d’anàlisi fenotípica destinades a la caracterització metabòlica, morfològica i patològica dels ratolins modificats genèticament.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia