Direcció General de Comunicació

El Govern renova el suport a l'Agència de Nacions Unides per a l'ajut a la població refugiada palestina

query_builder   23 octubre 2007 14:50

event_note Nota de premsa

El Govern renova el suport a l'Agència de Nacions Unides per a l'ajut a la població refugiada palestina

. L'objectiu d'aquesta intervenció és prevenir i alleugerir els diversos símptomes psicològics patits per la població refugiada palestina a causa de la violència

El Govern de Catalunya ha autoritzat l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) a concedir una subvenció de 419.360 euros a l'Agència de les Nacions Unides per a l'Ajut als Refugiats de Palestina al Pròxim Orient (UNRWA) per al finançament del programa de suport psicosocial als 19 camps de refugiats de Cisjordània.

L'objectiu d'aquesta intervenció és prevenir i alleugerir els diversos símptomes psicològics patits per la població refugiada palestina a causa de la violència als Territoris Palestins Ocupats. El programa permetrà establir un sistema de detecció i consultes de qualitat sobre problemes psicològics en centres comunitaris, escoles i centres de salut que UNRWA té en els camps de refugiats.
 
L'actual subvenció correspon a l'addenda anual del conveni de col.laboració que el 2004 van signar l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i UNRWA per a impulsar conjuntament projectes de cooperació al desenvolupament i assistència humanitària que contribueixin a la millora de les condicions de vida dels refugiats palestins. Així, en el marc d'aquest conveni, l'ACCD va finançar el 2005 la reconstrucció d'un centre de salut al camp de Nusseirat (Franja de Gaza), mentre que al 2006 es finançava la reconstrucció de l'escola elemental C i D del camp de Deir el Balah, també a Gaza. En el primer cas, l'ACCD va aportar 360.000 euros i en el segon, 445.222 euros.

L'UNRWA va ser creada per l'ONU el 1949 i atén una població refugiada palestina de més de 4,1 milions de persones en serveis bàsics de l'àmbit de la salut, l'educació, els serveis socials i l'ajut humanitari. Tal com recull el Pla director de cooperació al desenvolupament 2007-2010, els Territoris Palestins Ocupats són zona d'actuació prioritària per a la Cooperació Catalana.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia