Direcció General de Comunicació

La sala on es reuneix el Consell de Govern rebrà el nom de l'expresident Josep Tarradellas

query_builder   23 octubre 2007 14:54

event_note Nota de premsa

La sala on es reuneix el Consell de Govern rebrà el nom de l'expresident Josep Tarradellas

. El fins ara Saló Daurat canvia el nom en reconeixement a l'expresident Josep Tarradellas

. L'executiu homenatja la seva figura en el dia del 30è aniversari del seu retorn de l'exili

El Govern ha aprovat donar el nom de Sala Tarradellas a l'espai on es reuneix, fins ara anomenada Saló Daurat, en reconeixement a la figura de Josep Tarradellas i Joan, 125è president de la Generalitat de Catalunya.

D'aquesta manera el Govern homenatja la figura de Tarradellas en el dia del 30è aniversari del seu retorn de l'exili, i reconeix el seu paper  en el restabliment de la institució de la Generalitat i la seva fidelitat absoluta a Catalunya, a la seva gent i a les seves institucions.

Josep Tarradellas i Joan va néixer a Cervelló el 1899. De jove va militar en diverses associacions nacionalistes i fou secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya el 1931, diputat a les Corts i al Parlament i encarregat de diverses conselleries. Exiliat a França el 1939 i refugiat a Suïssa, va arribar a París el 1944. El president Irla li va oferir el càrrec de conseller primer el 21 d'abril de 1954, i el 7 d'agost de 1954 va ser elegit president de la Generalitat a l'ambaixada de la República espanyola a Mèxic. Després de moltes negociacions, el rei Joan Carles I el va nomenar president de la Generalitat provisional.

Va tornar a Barcelona el 23 d'octubre de 1977 i formà un govern d'unitat política. Un cop aprovat l'Estatut, fetes les eleccions al Parlament de Catalunya i elegit el nou president -que recaigué en la persona de Jordi Pujol-, cessà en el seu càrrec, el 29 d'abril de 1980. Morí a Barcelona el 10 de juny de 1988.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia