Direcció General de Comunicació

El Govern destinarà 3,8 milions d'euros a la posada en marxa del Centre Tecnològic de la Química de Catalunya

query_builder   16 desembre 2008 13:00

event_note Nota de premsa

El Govern destinarà 3,8 milions d'euros a la posada en marxa del Centre Tecnològic de la Química de Catalunya

 
 
  • El nou centre, ubicat a Tarragona, donarà suport a la indústria química catalana dins els àmbits tecnològics de materials, reaccions i disseny de processos, biotecnologia industrial i nanotecnologia
  • Actualment s’estan finalitzant les obres de construcció del centre
  • El projecte s’inscriu en el programa de l’Acord estratègic per a la creació de centres tecnològics que potenciïn la transferència tecnològica cap a les empreses
 
El Govern ha aprovat avui atorgar 3,85 milions euros a la Fundació Privada Centre Tecnològic de la Química de Catalunya (CTQC) per tal de fer possible la posada en marxa d’aquest nou centre ubicat a Tarragona. L’import es destinarà a finançar els espais i les infraestructures del centre necessàries per al seu funcionament.
 
El centre, adscrit a la Xarxa de Centres Tecnològics d’ACC1Ó i impulsat per la Generalitat, la Universitat Rovira i Virgili i empreses químiques, s’ubicarà al Centre de I+D+i en Química Sostenible que s’està construint al Parc Científic i Tecnològic de Tarragona, situat al Campus Sescelades. 
 
El CTQC centra les seves activitats en el desenvolupament de la química neta o sostenible, especialment en les línies de catàlisi, biotecnologia, nanotecnologies i disseny de reaccions i processos.
 
El CTQC donarà cobertura a la indústria química catalana dins els àmbits tecnològics de materials, reaccions i disseny de processos, biotecnologia industrial i nanotecnologia. El 47% de la producció espanyola del sector químic es produeix a l'àrea de Tarragona, on es troba el pol estratègic més important de la indústria petroquímica del sud d'Europa.
 
El passat 4 de juny de 2008, en el marc del programa de l’Acord estratègic per a la creació de centres tecnològics en sectors estratègics, es va signar el protocol fundacional del Centre Tecnològic de la Química de Catalunya (CTQC) i es va constituir el patronat.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia