Direcció General de Comunicació

El Govern destinarà 7 milions d'euros a l'Institut de Recerca de l'Aigua, a Girona

query_builder   16 desembre 2008 12:59

event_note Nota de premsa

El Govern destinarà 7 milions d'euros a l'Institut de Recerca de l'Aigua, a Girona

 
  • L’Institut, situat al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, té com a objectius principals desenvolupar projectes de recerca, transferència del coneixement i innovació en tots els aspectes relacionats amb el cicle integral de l’aigua
 
 
El Govern ha aprovat avui una subvenció de 7 milions d’euros a l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) per cofinançar les obres l’edifici H2O al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG) i per a la construcció d’una Plataforma d’Assaig de Noves Tecnologies i Experimentacions de l’Aigua (PLANTEA) al mateix edifici. A més, també es finançarà l’adquisició d’equipament i instrumental científic pels laboratoris de recerca i transferència per al període 2008-2023.
 
L’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) és un centre de recerca creat l'octubre 2006 pel Govern de la Generalitat en el marc del Programa de centres de recerca (CERCA), que té com a objectius principals desenvolupar projectes de recerca, transferència del coneixement i innovació en tots els aspectes relacionats amb el cicle integral de l’aigua i la seva gestió, així com formar investigadors i tècnics altament especialitzats en l’àmbit de l’aigua.
 
El nou edifici H2O que s’està construint al Parc Científic de la Universitat de Girona serà la seu permanent de l’ICRA. Amb més de 5.000 m² de superfície, comptarà amb les instal·lacions necessàries per garantir a transferència de coneixement a les empreses, a les administracions públiques i a la societat en general, la principal missió de l’ICRA. La seva finalitat és participar activament en el desenvolupament de noves tecnologies i aportar solucions adequades als problemes i reptes tecnològics de les empreses i altres entitats.
 
Els àmbits d'activitat de l'ICRA són el tractament d'aigües residuals, els tractaments de potabilització d'aigües, ecologia d'aigües continentals, avaluació tecnològica d'equipaments per al tractament d'aigües, i estudis amb plantes pilot de tractament d'aigües (potables o residuals).
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia