Direcció General de Comunicació

El Govern impulsa la millora de carreteres a Sabadell, el Soleràs i les Preses

query_builder   8 gener 2008 14:19

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la millora de carreteres a Sabadell, el Soleràs i les Preses

.A Sabadell es millorarà els revolts de la C-1413a, al Soleràs s'hi construirà una rotonda i a les Preses s'hi ampliarà una intersecció
El Govern ha aprovat avui l’ocupació urgent dels béns afectats d’expropiació per a executar dues obres de millora de carreteres a Sabadell (el Vallès occidental) i al municipi del Soleràs (les Garrigues).
 
Millores a Sabadell
 
En el primer cas, les obres licitades per GISA permetran suprimir revolts i millorar el traçat de la carretera C-1413a en un tram de gairebé 300 metres a la sortida del casc urbà de Sabadell i ampliar la calçada fins a disposar de 2 carrils de 5,03 metres d’amplada màxima amb vorals de mig metre, cuneta transitable d'1,50 metres i vorera de 2,00 metres. El projecte té un pressupost de licitació de 991.959 euros i un termini d’execució de set mesos.
 
El projecte inclou també la reposició d'un camí d'accés a la carretera i la construcció d'un mur de contenció amb una llargada de 94,40 metres i una alçada màxima de 16,00 metres.
 
Igualment, es construiran cunetes transitables de formigó i es reposarà l'enllumenat públic. Les obres finalitzaran amb la millora i renovació de la senyalització horitzontal, vertical i la disposició de barreres de seguretat i baranes metàl·liques per a vianants.
 
Rotonda de Soleràs
 
El Govern ha aprovat també l’ocupació urgent dels béns afectats pel projecte de construcció d’una rotonda a l’encreuament de les carreteres C-233, L-700 i L-701, al terme municipal del Soleràs. El pressupost de licitació és de 260.872 euros.
 
Les obres inclouen l’ampliació de la plataforma de la cruïlla per tal d’habilitar una rotonda de 18 metres de radi, amb una calçada anular de 8 metres i vorals. L’illot interior s’enjardinarà amb l’estesa de terra vegetal, hidrosembres i la disposició d’una xarxa de reg.
 
A més de la nova infraestructura, el projecte inclou l’asfaltat dels ramals, la disposició de cunetes transitables de formigó, la col·locació d’enllumenat públic i la renovació tant de la senyalització com de les barreres de seguretat.
 
Millora d’una intersecció a les Preses
 
El Govern també ha acordat impulsar els treballs que permetran perllongar un carril central de gir en una intersecció de la C-152 al seu pas per les Preses (la Garrotxa), amb l’objectiu de millorar la seguretat viària. Es preveu adjudicar les obres pròximament, per tal que s’iniciïn durant el segon trimestre d’aquest any. Els treballs comptaran amb un pressupost de 486.000 euros i es preveu que tinguin un termini d’execució de 9 mesos.
 
Els treballs que ara s’impulsen comprenen un tram de 195 metres i consistiran en l’ampliació de la plataforma existent per encabir un nou carril central de gir de 3,5 metres d’amplada, en continuïtat amb el tram ja existent de 700 metres de longitud. A més, es reforçarà el paviment del tram objecte d’aquesta actuació i es millorarà la senyalització vertical i horitzontal i el clavegueram a la zona. L’actuació també inclou una important obra de drenatge que permetrà creuar una riera existent, que correspon a la construcció d’un calaix soterrat de formigó de 22,4 metres de longitud, 2 metres d’altura i 10 metres d’amplada.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia