Direcció General de Comunicació

El Govern formarà el personal sanitari en la prevenció i la detecció precoç de la violència de gènere

query_builder   18 desembre 2007 14:34

event_note Nota de premsa

El Govern formarà el personal sanitari en la prevenció i la detecció precoç de la violència de gènere

.La mesura forma part d'un protocol conjunt del Departament de Salut i el ministeri de Sanitat i Consum que donarà als professionals sanitaris les eines necessàries per a l'atenció a les dones víctimes de violència de gènere

.El protocol es difondrà en tots els centres de salut, tant els públics com els privats, i comptarà amb un pressupost de 305.000 euros

El Govern ha aprovat avui l'elaboració d'un Protocol destinat als professionals sanitaris per a la detecció precoç de la violència de gènere i l'atenció a les dones víctimes d'aquest tipus de violència. El document es difondrà en tot els centres i establiments del sistema de Salut català, tant els de titularitat pública com concertada o privada.

El protocol donarà una orientació pràctica al personal sanitari perquè pugui oferir una atenció integral a les dones maltractades que acudeixen a qualsevol centre sanitari. Concretament, s'implementarà un pla de formació específic amb temes com a la salut de les dones i homes des de la perspectiva de gènere i la violència contra les dones.

El text recull el compromís del Govern en la lluita contra la violència de gènere, reflectit en el marc del Pla d'acció de les polítiques de dones (2005-2007). Aquest Pla aborda de forma integral l'actuació contra la violència envers les dones a través de quatre àmbits d'actuació: la prevenció, la detecció, l'atenció i la recuperació.

L'elaboració del protocol es farà mitjançant un conveni entre el Departament de Salut i el ministeri de Sanitat i Consum. Segons l'acord, el pressupost per a la redacció i implementació del protocol és de 305.812 euros, un 70% dels quals els aportarà el ministeri.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia