Direcció General de Comunicació

El Govern destinarà 1,3 milions d'euros a la formació de desocupats per a la posada en marxa de la terminal T1 de l'aeroport de Barcelona

query_builder   16 desembre 2008 13:03

event_note Nota de premsa

El Govern destinarà 1,3 milions d'euros a la formació de desocupats per a la posada en marxa de la terminal T1 de l'aeroport de Barcelona

 
 
  • La primera fase de formació permetrà incorporar 1.300 persones
  • Els departaments de Treball i Política Territorial i Obres Públiques, AENA i 5 ajuntaments del Delta van signar la setmana passada el protocol de col·laboració de la iniciativa
El Govern ha aprovat avui destinar un total de 1.291.497 euros en concepte de subvenció per al Pla d’aeroports que ha de permetre la formació de desocupats per a la posada en funcionament de la nova terminal T1 de l’aeroport de Barcelona. Amb aquest objectiu, el Departament de Treball i els 5 ajuntaments del Delta de Llobregat signaran un conveni per a la primera fase d’aquest pla que suposarà la formació de prop de 1.300 persones que treballaran a la nova terminal de l’aeroport de Barcelona.
 
La setmana passada, els Departaments de Treball i de Política Territorial i Obres Públiques, AENA i els ajuntaments del Delta de Llobregat (El Prat de Llobregat, Gavà, Sant Boi, Viladecans i Castelldefels) van signar el protocol de col·laboració que farà possible posar en marxa la primera fase d’aquest Pla.
 
Segons l’acord establert, el Servei d’Ocupació de Catalunya, depenent del Departament de Treball, obrirà amb la col·laboració d’Aeropuertos Españoles y Navegación Aérea (AENA) una oficina d’atenció i suport a les empreses a l’aeroport de Barcelona. L’entrada en funcionament de la nova terminal T1 de l’aeroport de Barcelona el 2009 implicarà la contractació total d’unes 3.040 persones que treballaran a les noves instal·lacions, segons les previsions d’increment de personal d’AENA i d’empreses alienes per l’ampliació aeroportuària.
   
Els ajuntaments del Delta de Llobregat, seran els encarregats de desplegar aquest pla formatiu anomenat “Pla d’Aeroports: Formació de persones desocupades per a la T1”, amb la validació de la formació d’AENA per tal adequar-la als estàndards reglats per l’entitat. L’objectiu és formar totes aquelles persones demandants interessades en l’oferta ocupacional generada per l’ampliació de l’aeroport.
 
 Amb la posada en funcionament de la terminal T1, el nombre de persones que treballaran a l’aeroport de Barcelona passarà de les aproximadament 15.000 que en l’actualitat hi treballen, a unes 18.000.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia