Direcció General de Comunicació

El Govern crea el nou Servei Territorial d'Educació de Catalunya Central

query_builder   16 desembre 2008 13:07

event_note Nota de premsa

El Govern crea el nou Servei Territorial d'Educació de Catalunya Central

 
 
  • Inclou 319 centres educatius, en què estudien 74.601 alumnes i treballen 7.500 docents
  • El Servei Territorial abastarà les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, Osona i el Solsonès i desplegarà totes les seves funcions a partir de l’1 de març
  • La seu central s’ubicarà a una antiga fàbrica de joieria de Manresa, i Vic acollirà una subseu
 
 
El Departament d’Educació posarà en marxa a partir de gener del 2009 el Servei Territorial de Catalunya Central amb l’objectiu de fer més pròxima l’administració educativa als ciutadans de les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, Osona i el Solsonès. Avui el Govern ha aprovat l’acord que fa possible la creació d’aquest nou ens, que també inclourà els municipis de Castellcir, Castellterçol, Granera i Sant Quirze de Safaja. Fins ara tot aquest territori corresponia als Serveis Territorials Barcelona Comarques, Lleida, i Baix Llobregat.
 
El Servei Territorial de la Catalunya Central tindrà la seva seu al número 75 de la carretera de Vic, a l’antic edifici d’una fàbrica de joieria. A partir del mes de març, el nou Servei Territorial treballarà ja amb totes les seves funcions desplegades. En aquest nou servei descentralitzat hi treballaran 92 persones, totes elles procedents d’altres serveis territorials o altres àmbits de l’administració.
 
D’altra banda, Vic acollirà una subseu dels serveis territorials de la Catalunya Central i Berga, Igualada, i Solsona, continuaran tenint oficines gestores o registres públics que dependran ara del nou servei territorial.
 
Amb aquesta nova estructura, tots els Serveis Territorials de Catalunya comptaran amb un percentatge similar de població escolar, d’entorn del 10%; les dues excepcions són la ciutat de Barcelona, amb el 21% de l’alumnat català, i les Terres de l’Ebre, amb el 2% de la població escolar catalana. 
 
Un pas més en la descentralització dels serveis educatius
 
L'àrea que engloba el Servei Territorial de Catalunya Central compta amb 319 centres educatius. El nombre d’alumnes que estudien en la zona del nou Servei Territorial és de 74.601 alumnes, comptant les diferents etapes educatives i hi treballen 7.500 docents. En conjunt, Catalunya Central engloba 169 municipis diferents. La distribució dels alumnes per etapes educatives és la següent:
 
ETAPA EDUCATIVA
NÚMERO D’ALUMNES
Educació Infantil
16.060
Educació Primària
28.707
Ensenyament Secundari Obligatori
10.953
Educació Postobligatòria
18.881
TOTAL
74.601
 
D’aquesta manera, el Departament d’Educació vol aproximar el més possible l'administració al ciutadà que ha de ser destinatari de les actuacions que es duen a terme, el que facilita que les decisions que es prenguin es basin en un major coneixement de la realitat de cada territori. Aquesta voluntat es plasma en una major descentralització dels serveis que tenen més contacte amb la comunitat educativa, a través del Programa de Descentralització que està desenvolupant el Departament d’Educació.
 
Amb la creació d’aquesta nova entitat, el Departament passa a comptar amb nou Serveis Territorials: Barcelona comarques, Baix Llobregat-Anoia, Vallès Occidental, Maresme-Vallès Oriental, Catalunya Central, Lleida, Girona, Tarragona i Terres de l'Ebre.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia