Direcció General de Comunicació

El Govern reconeix els mèrits laborals de 16 persones i 6 empreses amb les medalles i plaques President Macià

query_builder   20 novembre 2007 14:03

event_note Nota de premsa

El Govern reconeix els mèrits laborals de 16 persones i 6 empreses amb les medalles i plaques President Macià

.Aquest guardons són un reconeixement als treballadors i empresaris que s'han distingit per la dedicació, la constància i l'esperit d'iniciativa en el treball

.També volen recompensar la seva contribució a l'impuls de l'economia catalana

El Govern ha acordat avui concedir la medalla President Macià 2007 a 16 persones i la placa President Macià 2007 a 6 empreses catalanes. Les plaques i medalles President Macià volen recompensar tant a treballadors i treballadores com a empreses pels seus mèrits laborals i la seva contribució a l'impuls de l'economia catalana.

La Medalla i Placa President Macià també són un reconeixement als treballadors i empresaris que s'han distingit per la dedicació, la constància i l'esperit d'iniciativa en el treball, i a les empreses i entitats que han adoptat millores i iniciatives de progrés en l'ordre laboral.

La concessió d'aquests guardons, que es van crear l'any 1938, és oberta a qualsevol persona o entitat, sempre que hagi estat proposada per un dels departaments de la Generalitat o a instància d'una persona o entitat que desenvolupi activitats empresarials, sindicals, socials o d'altres similars.

Medalles President Macià

El Govern a acordat atorgar la Medalla President Macià a les persones següents:

. Josep Argelaguet i Abadal. Empresari i inventor. Per tota una trajectòria laboral marcada per la voluntat d'innovar el mercat de molles que han dut a Ressorts I Molles Barcino, S.A. a convertir-se en una empresa de referència en el sector.

. Benet Armengol i Obradors. Advocat. Per la seva capacitat negociadora i la seva actitud conciliadora durant les negociacions entre els empresaris i els sindicats del tèxtil en una època difícil pel sector.

. Àngel Balsells i Ventura. Empresari. Fundador de l'empresa Balsells, S.A. i de la marca de maquinària tèxtil Oteman. En reconeixement a la seva capacitat innovadora i a la seva passió per la feina ben feta que l'han fet crear una de les marques de maquinària tèxtil més importants del món.

. Montserrat Camps i Marsal. Assistenta social. Per tota una vida dedicada a la prestació de serveis socials des de diferents institucions. Fundadora de la Cooperativa Escaler, institució de referència en el servei d'atenció a les persones.

. Josep Ma. Esquerda i Roset. Advocat i funcionari. Per més de 40 anys de treball a l'Administració Pública on ha contribuït a la millora i a l'adaptació d'institucions com la Diputació de Barcelona a les necessitats dels ciutadans i ciutadanes.

. Joan Ferrari i Albert. Expert en salut laboral. Per una trajectòria professional marcada per la defensa dels treballadors/es i la sensibilització de treballadors/es i empresaris/es en el camp de la salut laboral des de la Unió General de Treballadors, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

. Pilar Fort i Camí. Llevadora. Per la seva dedicació plena a la professió de llevadora, que ha anat més enllà de la tasca sanitària i que l'han fet deixar un gran record tant als companys i companyes de professió com a les persones ateses.

. Núria Fossas i Gil. Dependenta de botiga. Per tota una vida de treball com a botiguera i comerciant al centre de Tarragona, on s'ha implicat d'una manera absoluta en els projectes de futur del comerç, demostrant la seva professionalitat, la seva vàlua en la gestió de compres i el seu esperit d'iniciativa comercial.

. Francesc Francés i Orfila. Enginyer. Per contribuir a avançar l'Estat espanyol en el camp de la generació elèctrica i pel seu paper intermediador amb l'Estat alemany que ha permès portar importants inversions a Espanya, primer com a director de Siemens i en l'actualitat com a president de la "Asociación Nacional de Fabricación de Bienes de Equipo".

. Anna Maria Hermoso i Garro. Pèrit agrícola. Per contribuir des del seu treball a diferents organismes del Ministeri d'Agricultura a la millora del sector agrari i ramader a Lleida, per la defensa dels treballadors/es d'aquest sector i la seva tasca social des de Comissions Obreres i la Creu Roja.

. Macel.lí Molins i Herrero. Obrer del sector del metall. Pel seu tarannà tenaç i perseverant que l'ha fet treballar infatigablement pels drets dels seus companys/es de professió i en l'actualitat pel benestar de la gent gran des de les files de la Unió General de Treballadors de Catalunya i el Partit dels Socialistes de Catalunya.

. Anna Maria Palé i Llavina. Acció social. Per una vida dedicada a donar servei als ciutadans/es  i per la defensa del dret dels ciutadans/es a rebre atenció sanitària i social de qualitat per part de les administracions públiques.

. Mercè Paniker i Alemany. Química. Per una trajectòria brillant com a empresària i per la defensa del paper de la dona en el món empresarial i polític des de l'organització FEMVisió.

. Josep Lluís Rovira i Escubós. Advocat i economista. Per la defensa continuada dels interessos dels petits i mitjans empresaris/es de Catalunya.

. Javier Sánchez del Campo. Sindicalista. En reconeixement a tota una vida consagrada a la defensa dels drets dels treballadors/es des de les files de Comissions Obreres de Catalunya.

. Remei Sipi i Mayo. Educadora. Per una vida laboral dedicada a la defensa i integració de les dones africanes en la nostra societat amb la creació de diverses associacions, publicacions i participació pedagògica en algunes institucions que l'han convertit en representant d'aquesta lluita.


Plaques President Macià

El Govern a acordat atorgar la Placa President Macià a les institucions i empreses següents:

. Associació de Pares Minusvàlids Psíquics - ASPAMIS. Atenció a disminuïts psíquics. Per la seva tasca d'atenció i recolzament a les persones disminuïdes psíquiques i a les seves famílies.

. Associació d'Empresàries i Emprenedores de les Comarques de Tarragona. Foment de la dona en el teixit empresarial. Per donar suport, assessorament  i serveis als negocis promoguts per dones i per la defensa continuada dels seus drets.

. Comunitat General de Regants del Canal de la Dreta de l'Ebre. Cooperativa agrícola. Per la seva tasca per a la correcta gestió del rec i la defensa dels drets dels seus associats/es al llarg dels seus 150 anys d'història.

. Euroquímica de Bufi i Planas, S.A. Empresa química. Per la seva capacitat d'innovació i pel seu sistema de repartiment d'accions i beneficis entre els treballadors/es que l'han convertit en un exemple a seguir per d'altres empreses.

. Grup Qualitat, S.C.C.L. Promoció immobiliària. Per ser un referent en el sector de la promoció ja que posa l'habitatge accessible, sostenible i de qualitat pel davant dels seus beneficis

. Pintados y Derivados, S.L. PINTER. Empresa química. Per aconseguir fer front a una profunda crisi i reconvertir l'empresa en un referent del sector amb més d'un miler de clients.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia