Direcció General de Comunicació

Set noves comissaries al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre ajudaran a completar el desplegament dels Mossos d'Esquadra el 2008

query_builder   20 novembre 2007 14:15

event_note Nota de premsa

Set noves comissaries al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre ajudaran a completar el desplegament dels Mossos d'Esquadra el 2008

.Es construiran a Amposta, Cambrils, Salou i Vila-seca, Falset, Gandesa, Montblanc i Valls

.Els Mossos d'Esquadra cobriran tot el territori català a partir de l'1 de novembre de 2008

El Govern ha acordat encarregar la construcció de 7 de les 9 comissaries dels Mossos d'Esquadra que s'edificaran a les comarques tarragonines i a les Terres de l'Ebre per tal de finalitzar el desplegament de la policia de la Generalitat a tot Catalunya. Les noves comissaries es construiran a Amposta (el Montsià), Cambrils (el Baix Camp), Salou i Vila-seca (el Tarragonès), Falset (el Priorat), Gandesa (la Terra Alta), Montblanc (la Conca de Barberà) i Valls (l'Alt Camp).

També s'edificaran dues comissaries més, una a Tarragona (el Tarragonès) i una a Tortosa (el Baix Ebre), però els tràmits per construir-les resten pendents d'acabar el procés administratiu endegat.

Els Mossos d'Esquadra ja van començar a assumir les seves competències a la Regió Policial del Camp de Tarragona l'1 de novembre passat, amb el desplegament al Baix Penedès. En aquesta data també es van desplegar a 73 municipis del Baix Llobregat, el Garraf i l'Alt Penedès. Per tant, actualment cobreixen el 91% de la població catalana.

Serà l'1 de novembre del 2008, quan els Mossos d'Esquadra assumiran les competències de seguretat ciutadana, ordre públic i policia judicial a tot Catalunya.

D'altra banda, el Govern també ha autoritzat liquidar 2.732.000 euros a la Gerencia de Infraestructuras y Equipamiento de la Seguridad del Estado, per pagar la comissaria del carrer Aiguablava de Barcelona, que l'1 de novembre de 2005 va passar del Cos Nacional de Policia als Mossos d'Esquadra.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia