Direcció General de Comunicació

El Govern finança amb 604.570 euros les activitats de l'Observatori de l'Ebre durant el període 2008-2011

query_builder   20 novembre 2007 14:27

event_note Nota de premsa

El Govern finança amb 604.570 euros les activitats de l'Observatori de l'Ebre durant el període 2008-2011

.Es renova per quatre anys més el conveni de col·laboració iniciat el 1999 entre ambdues institucions

.Fundat per la Companyia de Jesús, l'Observatori fa més de cent anys que elabora estudis de recerca ambiental

.La continuïtat i la fidelitat de les seves observacions fa que els seus arxius de registres tinguin avui un valor incalculable

El Govern ha aprovat avui destinar 604.570 euros al finançament de les tasques de recerca ambiental, observació i docència de la Fundació Observatori de l'Ebre durant el període 2008-2011. D'aquesta manera, es continua la col.laboració entre les dues institucions iniciada l'any 1999, que ja s'havia renovat  al 2003.

L'Observatori de l'Ebre és un institut de recerca fundat el 1904 per la Companyia de Jesús per tal d'estudiar les relacions Sol-Terra. Es tracta d'una Fundació sense afany de lucre que està associada amb el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) des del començament d'aquest organisme. També ha mantingut una estreta col·laboració amb l'Institut Nacional de Meteorologia (INM) des del 1920 i, posteriorment, amb d'altres institucions com l'Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial o l'Institut Cartogràfic de Catalunya. Pertany també a la Universitat Ramon Llull (URL) com a Institut Universitari.

El Patronat que regeix la Fundació està format per onze organismes: l'Institut Geogràfic Nacional, els Departaments d'Innovació, Universitats i Empresa, de Medi Ambient i Habitatge, i de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, els Ajuntaments de Roquetes i Tortosa, i els esmentats CSIC, INM, URL i Companyia de Jesús.

En l'actualitat, l'Observatori està estructurat en quatre Seccions: Geomagnetisme, Ionosfera, Sismologia i Meteorologia, Clima i Activitat Solar. La continuïtat i la fidelitat de les seves observacions, de gairebé cent anys, fa que els seus arxius de registres tinguin avui un valor incalculable. A tall d'exemple, els arxius sísmics i els ionosfèrics són els més llargs d'Espanya, i els meteorològics s'estenen fins el 1880. Paral·lelament a l'obtenció d'aquestes dades, un grup d'investigadors treballa constantment administrant aquesta informació, i exigint que els fenòmens observats siguin els més adequats per als estudis científics i per a les creixents necessitats de la societat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia