Direcció General de Comunicació

Altres Acords de Govern

query_builder   16 desembre 2008 13:12

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

Contracte programa amb la Universitat Oberta de Catalunya

El Govern ha aprovat la despesa plurianual necessària per al finançament del Contracte programa per al període 2009-2014 entre la Generalitat de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) amb una despesa màxima de 290.344.925 euros.
 
El finançament previst en el Contracte programa preveu unes despeses de funcionament de 233.079292 euros i unes despeses d’inversió de 57.265.633 euros. De les despeses de funcionament, la transferència de 22.800.000,00 euros estarà condicionada al compliment d’objectius estratègics, definits en el contracte programa, per part de la UOC.
 
Amb aquest Contracte programa es pretén assolir, amb totes les garanties, l’adaptació de la UOC a l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior i de Recerca.

Foment dels parcs científics i millora dels campus universitaris
 
El Govern ha aprovat avui la signatura de dos convenis amb el Ministeri de Ciència i Innovació per al foment dels parcs científics i la millora dels campus universitaris. El primer conveni amb el Ministeri fa referència al foment dels parcs científics i tecnològics mitjançant la concessió d’un préstec per a la dotació d’infraestructura i equipaments. D’aquesta actuació se’n beneficiaran el Parc Científic de Barcelona; el Complex BioPol Bellvitge; el Parc Científic de la UPC; F.Tecnocampus Mataró; el Parc Científic del 22@; el Parc Científic i Tecnològic de Girona; el Parc Científic, Tecnològic i Agroalimentari de Lleida; el Parc Científic Costa Daurada, i el Tecno Parc de Reus, amb un total de 25 actuacions que desenvoluparan 15 universitats. L’import d’aquest ajut és de 34.370.000 euros.
 
El segon conveni té com a objectiu un préstec per al finançament de projectes de millora de campus universitaris. És un préstec del Ministeri que la Generalitat haurà de retornar en 15 anys sense interessos. El conveni preveu que el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa promogui una convocatòria d'ajuts per a distribuir els 24 milions d'euros entre les universitats catalanes.
El Govern atorga cinc concessions d’emissores de ràdio municipals
 
El Govern ha aprovat avui, a proposta del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, atorgar concessions per a la prestació del servei públic de radiodifusió als ajuntaments de Malgrat de Mar (Maresme), Montesquiu (Osona), Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), Cadaqués (Alt Empordà) i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp).
 
Aquests ajuntaments ja havien obtingut la concessió provisional d’emissora i, després de l’aprovació del projecte tècnic de l’emissora i de la inspecció tècnica de les instal·lacions, han obtingut l’atorgament definitiu de la concessió.
 
El Govern subvenciona amb 6 milions d’euros el Centre de Grau Superior de Música Liceu de Barcelona
 
El Govern ha autoritzar la signatura d’un conveni amb la Fundació Conservatori del Liceu per tal de subvencionar amb 6 milions d’euros el sosteniment del Centre Autoritzat de Grau Superior de Música Liceu de Barcelona. Aquesta subvenció es destinarà a cobrir les despeses de funcionament i personal dels ensenyaments del grau superior de música del centre durant els cursos acadèmics compresos entre 2008-2009 i 2011-2012. També permetrà minorar les quotes de l'alumnat que estudien en aquest centre.
 
El Govern destina prop d’un milió d’euros a projectes de desenvolupament
 
El Govern ha autoritzat l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament a atorgar dues subvencions per un import total de 940.000 euros. Concretament atorgarà una subvenció de 440.000 euros al Programa Mundial d’Aliments per al finançament dels projectes: suport a les seccions de família mitjançant la posada en funcionament del codi de família al Marroc; recolzament a les oficines regionals i subregionals d’UNIFEM mitjançant l’aportació de cinc joves professionals de Catalunya, per un període d’un any: tres a la secció d’Amèrica Llatina i dues a la secció d’Àfrica; suport a la promoció dels drets humans i de la ciutadania de les dones joves a Amèrica Llatina i al Carib; suport al projecte Dones, Pau i Seguretat a Colòmbia; i reforçament a l’Institut Nacional de les Dones d’Uruguai.
 
D’altra banda l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament atorgarà una subvenció de 500.000 euros a la Fundació Privada Caixa Catalunya per al finançament d’una tercera cartera de microcrèdits per a projectes de caire econòmic i productiu adreçats als col·lectius més vulnerables dels països en vies de desenvolupament, especialment les dones al Marroc, Senegal i Moçambic.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia