Direcció General de Comunicació

L'ACCD, el COPCA i Àgora Nord-Sud col·laboren en la millora de les capacitats productives i comercials de la província de Bolívar de l'Equador

query_builder   6 novembre 2007 15:03

event_note Nota de premsa

L'ACCD, el COPCA i Àgora Nord-Sud col·laboren en la millora de les capacitats productives i comercials de la província de Bolívar de l'Equador

El Govern ha autoritzat avui l'acord entre l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), el Consorci de Promoció Comercial de Catalunya (COPCA) i l'Associació Àgora Nord-Sud per executar el programa "Aliances per al Desenvolupament de Bolívar (estratègies integrals i foment de cadenes sostenibles i competitives)" als cantons bolivarians d'Echeandía, Las Naves i Guaranda, a l'Equador. El Govern hi destinarà 1,8 milions d'euros.

Aquest programa s'adreça principalment al desenvolupament de les capacitats productives i comercials dels sectors més desafavorits de la província de Bolívar mitjançant l'increment de la quantitat i qualitat de la producció, un millor accés a crèdits i formes de finançament i a la comercialització en mercats locals, nacionals i internacionals. D'aquesta manera, es facilita l'accés al coneixement i a la tecnologia i s'incideix en la millora de la nutrició familiar, en l'augment dels ingressos econòmics de les famílies destinatàries de l'acció i en l'impacte positiu de les capacitats locals a fi d'assolir un desenvolupament endogen i sostenible.

Dos organismes del Govern, l'ACCD i el COPCA, col.laboren amb l'ONG de segon nivell Àgora Nord-Sud, integrada per cinc ONG catalanes de solidaritat internacional i cooperació al desenvolupament: Enginyeria Sense Fronteres, Entrepobles, Medicus Mundi Catalunya, Setem i Veterinaris sense Fronteres.

El Pla Director de Cooperació al Desenvolupament 2007-2010 estableix com a objectiu estratègic l'enfortiment de les capacitats productives i comercials dels sectors de les poblacions més desfavorides. Així, el primer objectiu específic dins d'aquesta línia és el de promoure el dret a la sobirania alimentària de les poblacions dels països del Sud en un marc de desenvolupament sostenible. Així mateix, el mateix Pla fixa l'Equador com a país prioritari en la seva política de cooperació al desenvolupament, per la qual cosa és un dels països on es concentren majoritàriament el gruix dels recursos i actuacions de la Generalitat de Catalunya.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia