Direcció General de Comunicació

El Govern dóna un nou pas en la recuperació del dipòsit del Garraf amb l'expropiació del Paratge Corral d'en Bruach

query_builder   6 novembre 2007 15:00

event_note Nota de premsa

El Govern dóna un nou pas en la recuperació del dipòsit del Garraf amb l'expropiació del Paratge Corral d'en Bruach

. L'objectiu és poder realitzar les tasques de manteniment posteriors a la clausura de tota la zona afectada, que tenen una durada mínima de 30 anys

El Govern ha aprovat avui impulsar l'expropiació de 35.102 m2 del Paratge Corral d'en Bruach de Gavà, de propietat privada, on està situat el dipòsit del Garraf. L'expropiació respon a la necessitat de realitzar les actuacions de manteniment posteriors a la clausura d'aquest equipament, que són necessàries per controlar el seu impacte mediambiental i per minimitzar els riscos de contaminació incidentals.

L'activitat d'explotació del dipòsit controlat de la Vall d'en Joan, al Garraf, va finalitzar el 31 desembre de 2006. Una vegada clausurat definitivament un dipòsit de residus, s'inicia un període, com a mínim de 30 anys, de tasques de manteniment i control postclausura. Es tracta de tasques de vigilància, anàlisi i control dels lixiviats i, en el seu cas, dels gasos generats, així com del règim d'aigües subterrànies pròximes, per fer el seguiment de l'impacte mediambiental.

Aquestes tasques de manteniment i control les realitza l'entitat explotadora del dipòsit que, en el cas del Garraf, és l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus. Aquesta entitat va sol.licitar al Govern, que prengués l'acord de declarar urgent l'ocupació dels béns i drets afectats per a l'expropiació d'aquests 35.102 m2 del Paratge Corral d'en Bruach, superfície en la qual es va realitzar l'activitat del dipòsit, ja que es tracta d'una actuació necessària i complementària d'un servei públic d'interès general.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia