Direcció General de Comunicació

El Govern inverteix més de 20 milions d'euros per a millorar l'abastament a la comarca del Maresme

query_builder   6 novembre 2007 14:56

event_note Nota de premsa

El Govern inverteix més de 20 milions d'euros per a millorar l'abastament a la comarca del Maresme

. El projecte preveu millorar la interconnexió de les xarxes del  Maresme Nord i d'Aigües Ter-Llobregat

. Aquesta obra forma part d'un projecte que incrementatà la qualitat en l'abastament a onze municipis del Maresme

. L'actuació és una de les obres alternatives al PHN i permetrà millorar el tram comprès entre Canet de Mar i Santa Susanna

El Govern ha aprovat avui l'execució de les obres per a la  millora i ampliació del traçat d'interconnexió de les xarxes d'abastament del Maresme Nord i Aigües Ter Llobregat, amb l'objectiu de garantir la millora i qualitat de l'abastament d'aigua a la comarca del Maresme per a l'horitzó de l'any 2026.

El projecte té un pressupost superior als 20 milions d'euros finançats en un 85% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea, i consistirà a millorar el tram comprès entre Canet de Mar i Santa Susana, fet que possibilitarà garantir l'abastament en una zona que ha experimentat un important creixement en els darrers anys. Al mateix temps, l'obra es presenta com una nova font d'abastament en una comarca que depèn de l'aigua de la dessalinitzadora de Blanes i de l'aqüífer de la Tordera.

Aquesta és una de les obres alternatives al Pla Hidrològic Nacional (PHN) que possibilitarà superar la vulnerabilitat del riu Llobregat, al mateix temps que garantiran l'abastament a tot el territori, evitant l'aplicació, en el futur, de decrets de sequera.

L'actuació forma part d'un projecte amb un pressupost d'execució de 35 milions d'euros, que millorarà l'abastament a onze municipis de la comarca del Maresme, concretament els de Palafolls, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Canet de Mar, Arenys de Mar, Arenys de Munt i Sant Iscle de Vallalta.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia