Direcció General de Comunicació

El Govern i l'estat Francès col·laboraran en la millora del coneixement i la gestió forestal

query_builder   20 novembre 2007 14:31

event_note Nota de premsa

El Govern i l'estat Francès col·laboraran en la millora del coneixement i la gestió forestal

.En el projecte hi participaran especialistes del sector forestal d'ambdues bandes dels Pirineus

El govern ha autoritzat impulsar diversos projectes de cooperació franco-espanyola relacionats amb els sectors forestals i mediambientals en el marc del programa Interreg III. Els projectes, que compten amb una inversió de 30.000 euros, serviran per millorar el coneixement i la gestió del sector forestal a la zona pirenaica.

Aquest projecte de col·laboració permetrà l'impuls de dotze projectes sobre temàtiques actuals, que s'emmarquen en l'Agrupació Europea d'Interès Econòmic GEIE FORESPIR, en la qual hi participen membres del sector forestal d'ambdues bandes dels Pirineus. L'agrupació va ser constituïda el juny de 1999 amb l'objectiu de millorar i augmentar la producció sostenible, la transformació i la comercialització dels productes forestals, de la fusta i dels seus derivats.
 
Un dels primers projectes que es portaran a terme és el de l'organització i el desenvolupament del sector de la biomassa. També es realitzarà, entre molts d'altres, un inventari i anàlisi de la xarxa de carreteres i pistes del massís pirinenc; una anàlisi dels recursos de la fusta disponible i l'abastiment de les indústries de la transformació de la fusta; un estudi sobre la posada en xarxa i la gestió concertada dels llocs naturals singulars dels Pirineus francesos i espanyols, i un inventari, anàlisi i millora dels dispositius de protecció de l'equip contra els riscos naturals. D'altra banda s'estudiaran la millora dels biòtops pel gall fer i protecció de l'espècie, la gestió de les masses i la valoració de la fusta de pi negre. Entre les accions previstes hi ha en projecte l'organització d'una xarxa de vigilància dels riscos fitosanitaris i seguiment del canvi climàtic.

Amb l'acord pres avui es col·laborà en la redacció dels projectes seleccionats, que es presentaran i es desenvoluparan fins l'any 2013. La previsió per la preparació dels projectes de cooperació és de 15 mesos i compta amb un pressupost de 150.000 euros.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia