Direcció General de Comunicació

El Govern encarrega diversos estudis sobre estalvi i eficiència energètica

query_builder   27 novembre 2007 13:54

event_note Nota de premsa

El Govern encarrega diversos estudis sobre estalvi i eficiència energètica

. Destina 1,3 milions d'euros a projectes sobre mesures d'estalvi i eficiència energètica i de conscienciació dels usuaris

. El gruix dels estudis impulsats s'efectuarà mitjançant la signatura de convenis de col.laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya

El Govern ha acordat avui autoritzar l'Institut Català d'Energia (ICAEN) a encarregar diversos estudis per un import total d'1,3 milions d'euros que permetran tant la recollida de dades com l'impuls de nous projectes i l'execució de noves mesures en matèria d'estalvi i eficiència energètica i de conscienciació dels usuaris. Amb aquests estudis, el Govern pretén avançar en el compliment del Pla de l'energia 2006-2015.

El gruix principal d'aquests estudis s'efectuarà mitjançant la signatura de convenis de col.laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), per un import màxim de 635.000 euros.  Els convenis entre l'ICAEN i la UPC preveuen l'elaboració de tres estudis. El primer d'ells ha de comprovar la viabilitat del funcionament, en una planta pilot, d'un sistema d'aire condicionat que funciona a partir d'energia solar tèrmica. Es tracta d'una tecnologia que ja ha superat la fase de R+D, però que encara no s'ha aplicat a gran escala degut a algunes incerteses en el seu funcionament i a la manca de difusió, i el seu impuls permetrà avançar en la diversificació energètica. Els altres dos estudis tenen per objectiu analitzar la formació que inclou actualment el sistema d'ensenyament en matèria de tecnologies d'estalvi i eficiència energètica i elaborar els materials pedagògics adequats per a cada cicle educatiu.

D'altra banda, es realitzaran dos estudis per analitzar l'ús de l'energia els establiments industrials de Catalunya i comprovar els resultats de les inversions que la indústria realitza en nous equipaments energètics. Amb aquesta informació es pretén disposar d'una base de dades que faciliti la diagnosi d'estratègies energètiques en l'àmbit industrial, l'elaboració d'estadístiques de consum i la generalització de mesures que algunes indústries ja hagin realitzat amb èxit. També s'encarregaran informes per avançar en el desplegament de la directiva europea de millora de l'eficiència energètica en els edificis, de manera que es defineixi el millor procediment i les corresponents eines per aplicar-la. 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia