Direcció General de Comunicació

El Govern enviarà sis professionals sanitaris a Moçambic per pal.liar el dèficit de formació mèdica del país

query_builder   27 novembre 2007 13:59

event_note Nota de premsa

El Govern enviarà sis professionals sanitaris a Moçambic per pal.liar el dèficit de formació mèdica del país

. Els facultatius catalans realitzaran tasques de formació mèdica en els àmbits de l'ortopèdia, la psiquiatria, la medicina interna i la salut  comunitària

. El projecte de col.laboració es fa en virtut d'un acord subscrit entre el Departament de Salut, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i la Universitat Catòlica de Beira


El Govern participarà en les tasques de formació mèdica a Moçambic amb l'enviament de sis professionals sanitaris de Catalunya, que col.laboraran en el programa d'ensenyament universitari de la Universitat Catòlica de Biera. Els facultatius catalans impartiran classes en els àmbits de l'ortopèdia, la psiquiatria, la medicina interna i la salut  comunitària. Actualment, la formació mèdica és un dels dèficits estructurals més grans de Moçambic.

Aquest projecte de col.laboració es fa en virtut d'un acord, ratificat avui pel Govern, que van subscriure inicialment el 6 de març de 2006 el Departament de Salut, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i la Universitat Catòlica de Beira. En aquesta primera fase de l'acord quatre metges catalans van viatjar a Moçambic. Posteriorment, en el decurs del seu viatge a Moçambic el setembre passat, la titular de salut, Marina Geli, i el director de l'ACCD, Andreu Felip, van signar un acord que amplia el  conveni de col.laboració inicial, amb l'objectiu de continuar millorant la formació dels professionals de la Salut del país.

L'aportació del Departament de Salut consisteix a determinar la idoneïtat de les candidatures dels professionals sanitaris catalans al perfil curricular i termes de referència sol.licitats per la Facultat de Medicina de Beira, gestionar els permisos necessaris que permetin el desplaçament dels professionals sanitaris catalans a la Facultat de Medicina de Beira i dur a terme la preparació metodològica abans de la seva participació en els blocs de formació.

La contribució de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament consisteix a finançar les despeses dels professionals sanitaris desplaçats a Moçambic, com ara els costos d'enviament, assegurança mèdica i despeses d'estança.

La participació de la Facultat de Medicina de Beira consisteix a proporcionar allotjament als professionals sanitaris mentre estiguin a Beira, així com facilitar-los el transport d'anada i tornada des de la Facultat de Medicina a l'allotjament assignat. Així mateix, es responsabilitzarà d'afavorir la integració dels professionals dins la dinàmica de la Facultat de Medicina.

Moçambic és un país prioritari per a la Cooperació Catalana, i així es reflecteix en el Pla Director de Cooperació al Desenvolupament 2007-2010 aprovat pel Govern de Catalunya i ratificat al Parlament. Aquest Pla també estableix l'àmbit de salut com a objectiu estratègic de desenvolupament que es concreta amb el suport al dret a la salut, les capacitats productives, l'enfortiment del teixit social i l'apoderament de les dones.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia