Direcció General de Comunicació

El Govern ofereix crèdits als ramaders per fer front a l'augment dels preus del cereal

query_builder   20 novembre 2007 14:35

event_note Nota de premsa

El Govern ofereix crèdits als ramaders per fer front a l'augment dels preus del cereal

.Catalunya és l'única comunitat que ha articulat un sistema de crèdits per afrontar la crisi

El Govern ha autoritzat l'Institut Català del Crèdit Agrari (ICCA) a atorgar préstecs perquè els ramaders puguin fer front a l'augment dels preus del cereal, el principal aliment del bestiar. Els crèdits ja es poden demanar a les Oficines Comarcals del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural aquesta mateixa setmana. El termini finalitza el 31 de març de 2008.

El sector ramader no ha pogut repercutir en els preus de venda de la producció ramadera el fort augment del preu dels cereals, i això posa en perill moltes explotacions ramaderes. És per això que el Govern ha acordat que l'ICCA obri una línia de préstecs. Es vol donar suport als sectors ramaders que es puguin trobar en aquesta situació, amb la finalitat de facilitar a les explotacions el finançament de l'increment dels costos que comporta aquesta situació, i que puguin allargar el termini per periodificar-los en els resultats futurs de l'explotació.

Els préstecs concedits per l'Institut Català del Crèdit Agrari tindran un tipus d'interès variable igual a l'EURIBOR a un any més un diferencial de 0,50 punts. El termini d'amortització serà d'un màxim de 6 anys amb el primer any de carència d'amortització de capital i venciments trimestrals. En aquests préstecs s'ha rebaixat la comissió d'obertura fins el 0,25% de l'import del préstec formalitzat i no es cobrarà cap comissió d'estudi.

Aquests crèdits formen part d'un conjunt de mesures que el Govern està impulsant i negociant, a nivell estatal i europeu, per intentar pal·liar la situació dels ramaders catalans. A hores d'ara, Catalunya és l'única comunitat autònoma que ha habilitat una línea de crèdits com a mesura de suport.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia