Direcció General de Comunicació

El Govern atorga una subvenció de 350.000 euros al consorci públic de televisions locals TDCOM

query_builder   4 desembre 2007 14:44

event_note Nota de premsa

El Govern atorga una subvenció de 350.000 euros al consorci públic de televisions locals TDCOM

.Amb aquest ajut, el Govern reforça el seu suport a les emissores de proximitat en la transició a la Televisió Digital Terrestre (TDT)

.Avui comença una campanya per promoure que els televisors que es comprin durant la campanya de Nadal estiguin adaptats a la TDT

El Govern ha aprovat avui atorgar una subvenció de 350.000 euros a la societat Transmissions Digitals i Comunicació, S.A. (TDCOM) per col.laborar en les despeses generades pels seus projectes durant el 2007. Amb aquest ajut, el Govern continua amb la seva política de suport als consorcis públics de televisions locals, especialment en l'etapa de transició a la televisió digital terrestre (TDT).

TDCOM és una empresa pública impulsada per la Diputació de Barcelona, Localret i Comunicàlia per afrontar els reptes tècnics i econòmics que la implantació de la TDT planteja a les televisions locals. Actualment, TDCOM representa un centenar d'emissores locals, públiques i privades, a les quals assessora en qüestions tècniques i jurídiques, com ara el transport del senyal i la gestió del multiplex o la constitució de les associacions de municipis que han de gestionar els canals públics.


Calendari de la TDT a Catalunya

El Fòrum de la TDT, convocat pel Govern de la Generalitat de Catalunya, va aprovar el passat 8 de novembre el calendari d'encesa de la TDT a Catalunya. El procés es farà per demarcacions i s'iniciarà el primer trimestre de 2008 i finalitzarà el 2009. En aquest procés, les institucions, associacions i empreses representades al Fòrum s'han compromès a sincronitzar l'encesa de les televisions digitals d'àmbit local, nacional i estatal.

L'acord implica que hi haurà un sol calendari de transició del model de televisió que afectarà totes les televisions per igual en una demarcació concreta, evitant així diferents calendaris que podrien representar molèsties per a l'usuari. Per altra banda, es promouran plans intensius de comunicació en cadascuna de les demarcacions per tal d'incrementar la penetració de la TDT en la ciutadania. Per rebre la TDT, els usuaris hauran d'adaptar la seva antena i disposar d'un televisor amb descodificador.

L'encesa digital arribarà el primer semestre de 2008 a les demarcacions de Girona, Reus, Vic, Vilanova i la Geltrú i Mataró. El segon semestre de 2008, a les demarcacions de Granollers, Igualada, Tarragona, Manresa i Palafrugell. El primer semestre del 2009 se sincronitzarà l'encesa digital a Balaguer, Blanes, Figueres i Lleida i el segon semestre de 2009, a Olot, la Seu d'Urgell, Tortosa i Vielha Mijaran. Per últim, entre el 2008 i el 2009 tindrà lloc el trànsit a la televisió digital a les demarcacions de Barcelona, Cornellà, Llobregat i Sabadell.


Campanya Una tele sense TDT no és una tele

Precisament avui, 4 de desembre, i fins el 5 de gener de 2008, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació ha engegat una campanya per promoure que els televisors que es comprin durant la campanya de Nadal estiguin adaptats a la televisió digital terrestre (TDT). La campanya té com a lema Una tele sense TDT no és una tele. Com a novetat, la campanya pretén incidir d'una manera especial en el punt de venda.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia