Direcció General de Comunicació

El Govern aprova una nova línia de préstecs de 50 milions d'euros per finançar projectes d'R+D+i

query_builder   4 desembre 2007 13:26

event_note Nota de premsa

El Govern aprova una nova línia de préstecs de 50 milions d'euros per finançar projectes d'R+D+i

.Facilitarà l'accés al finançament a empreses que desenvolupin projectes d'inversió en foment de l'R+D+i, modernització tecnològica i industrialització de projectes de recerca

.Els beneficiaris rebran préstecs en condicions preferents amb un ajut del 4% de bonificació i un termini d'amortització màxim de 12 anys

.Es farà mitjançant un conveni entre el CIDEM i l'ICF en condicions preferents

El Govern ha autoritzat avui la signatura d'un conveni de col.laboració entre el Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) i l'Institut Català de Finances (ICF) per tal de posar en marxa una nova línia de préstecs, dotada amb un import de 50 milions d'euros, dirigida al finançament de projectes d'inversió que fomentin la recerca, el desenvolupament tecnològic, la innovació i la modernització tecnològica industrial.

Podran optar a aquesta nova línia podran les empreses amb seu social o operativa a Catalunya que desenvolupin projectes d'inversió viables en l'àmbit de la recerca, el desenvolupament, la innovació o la modernització tecnològica.

La iniciativa permetrà dotar de condicions econòmiques preferents a les empreses catalanes que impulsin projectes d'R+D+i. Els préstecs, atorgats per l'ICF, podran finançar fins al 80% de la inversió a realitzar, amb un import mínim de 300.000 euros i un màxim de 5 milions d'euros per empresa. El termini d'amortització podrà ser de fins a 12 anys. Per la seva part, el CIDEM aportarà un ajut equivalent al 4% de l'import disposat.

Els prèstecs es destinaran a finançar projectes d'R+D+i, entre els quals s'inclouen les despeses de personal propi, col.laboracions externes o equipaments, entre altres; inversions de modernització que incorporin noves tecnologies dirigides a introduir nous productes o processos en l'empresa, i inversions en industrialització de projectes d'R+D+i, entenent com a tal les activitats derivades de la implantació de projectes ja realitzats anteriorment.

Aquesta actuació s'emmarca en les polítiques del Govern per tal de fomentar la innovació, la competitivitat i el creixement de l'empresa catalana,  i està contemplada a l'Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l'ocupació i la competitivitat de l'economia catalana.

Suport de més de 4 milions per xarxes de referència en recerca, desenvolupament i innovació

D'altra banda el Govern ha aprovat avui destinar 4.400.000 d'euros a un conjunt de xarxes de referència en R+D+i per impulsar la recerca i innovació d'alt nivell en diverses línies d'investigació.

Les xarxes de referència són xarxes de col.laboració entre grups de diferents universitats i centres de recerca dintre dels àmbits de la Biotecnologia, de la Tecnologia dels Aliments, de les Tecnologies Avançades per a la Producció, de la Aqüicultura, dels Materials Avançats per a l'Energia, de l'Economia  i de la Química Teòrica i Computacional.

Aquestes xarxes de col.laboració tenen els objectius comuns de potenciar la interdisciplinarietat i la multidisciplinarietat, realitzar recerca i innovació d'alt nivell en les línies d'investigació que se'ls hagin atribuït, identificar àrees de col.laboració amb els sectors econòmics o productius i establir contractes de recerca i innovació, activitats d'assessorament tècnic o d'altres que dirigeixin la recerca de la xarxa de referència d'R+D+i cap a objectius d'interès comú. També volen intervenir activament en tasques de formació de personal investigador o tècnic altament qualificat, i en formació en tècniques o mètodes d'interès per a les empreses i els organismes públics de recerca. Un altre objectiu és la col.laboració amb instituts o grups de recerca estrangers, i la participació en xarxes internacionals i en programes d'R+D+I estatals i internacionals, a més de facilitar la mobilitat de personal investigador entre les diferents xarxes de referència d'R+D+I i amb les empreses, i optimitzar els recursos de què disposen, particularment d'infraestructures.

L'objectiu d'aquest finançament és impulsar principalment aquelles activitats de les Xarxes de Referència d'R+D+I que comportin un valor afegit per als grups de cada una de les Xarxes respecte als resultats que cada grup integrant podria obtenir individualment i, concretament, aquelles activitats que facilitin una major explotació i/o internacionalització dels resultats de la Xarxa de referència, de prospecció i valorització per tal que els resultats de l'activitat dels grups de la Xarxa tinguin un impacte proactiu sobre els sectors econòmics o productius, de promoció de la Xarxa de referència, les orientades a compartir els recursos disponibles en un dels grups amb la resta dels grups integrants de la Xarxa, de formació per al personal integrant de la Xarxa així com de seguiment de l'activitat i els resultats dels grups de la Xarxa, com a observatori de qualitat de l'activitat dels grups integrants.

Aquesta actuació suposa el desplegament d'un dels instruments previstos dins del Pla de Recerca i Innovació 2005-2008, aprovat pel Govern el mes de gener de l'any 2005, i preveu la incorporació de noves xarxes de referència.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia