Direcció General de Comunicació

El Govern millora el sanejament de les dues Nogueres amb la construcció de les depuradores de Vilaller i Salàs de Pallars

query_builder   5 maig 2009 14:00

event_note Nota de premsa

El Govern millora el sanejament de les dues Nogueres amb la construcció de les depuradores de Vilaller i Salàs de Pallars

  • Aquestes instal·lacions donaran servei a 1.700 i 950 habitants respectivament
  • El cost total d’aquestes actucions és de prop de 2,9 milions d’euros, finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea
 
El Govern ha impulsat avui la millora del sanejament a les dues Nogueres, mitjançant la construcció de la depuradora i col·lectors en alta de Vilaller (Alta Ribagorça) i Salàs de Pallars (Pallars Jussà). Aquestes actuacions, amb un cost aproximat de 2,9 milions d’euros i finançades en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea, tindran capacitat per tractar 360 i 200 m3/dia, que suposa poder donar servei a 1.700 i 950 habitants respectivament.
 
Les obres a Vilaller, que comportaran una inversió d’1,9 milions d’euros, consisteixen en la construcció d’una planta depuradora de tipus biològic i la instal·lació d’una xarxa de sanejament d’una longitud total de 1.180 metres. Es preveu que les obres tinguin una durada de 9 mesos.
 
Pel que fa a les actuacions a Salàs de Pallars, amb un cost proper als 909.000 euros, consisteixen en la construcció d’una planta depuradora de tipus biològic juntament amb la xarxa de sanejament, amb una longitud total de 2.036 metres de canonada. La durada de l’execució d’aquestes obres és de set mesos.
 
Mitjançant aquestes actuacions desenvolupades per l’Agència Catalana de l’Aigua s’aconseguirà una important i imprescindible millora sanitària i mediambiental tant de les conques de la Noguera Ribagorçana i la Noguera Pallaresa com de l’entorn general de Vilaller i de Salàs de Pallars.
 
La durada estimada per a l’execució de les obres previstes en els presents projectes és de nou i set mesos respectivament, a comptar des de l’ocupació física dels terrenys.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia