Direcció General de Comunicació

El Govern destina 60.000 euros a l'estudi per prevenir els infarts de miocardi

query_builder   4 desembre 2007 13:36

event_note Nota de premsa

El Govern destina 60.000 euros a l'estudi per prevenir els infarts de miocardi

.L'estudi s'anomena Registre Gironí del Cor (REGICOR) i es desenvolupa a les comarques de Girona des de fa 30 anys

.El projecte vol millorar l'atenció de les malalties de l'aparell circulatori, obtenir indicadors sobre la incidència i supervivència de l'infart de miocardi i valorar la qualitat en l'atenció a la malaltia

.Les dades del darrer treball constaten una millora dels nivells de colesterol i del tractament de la hipertensió arterial per part de la població

El Govern ha aprovat destinar 60.000 euros, a través del Departament de Salut, per dur a terme un estudi d'epidemiologia i procés assistencial a l'infart de miocardi a les comarques de Girona. Aquest estudi es formalitzarà per mitjà de la  renovació d'un conveni de col.laboració amb la Fundació Privada Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Doctor Trueta.

L'estudi -que forma part del Pla de Salut de Catalunya- vol servir per millorar l'atenció de les malalties de l'aparell circulatori, i pretén obtenir indicadors sobre l'evolució de la incidència i supervivència de l'infart de miocardi i de la qualitat en l'atenció que es dispensa als casos assistits i que són introduïts al registre poblacional d'infart de miocardi de Girona (Regicor).

Resultats del darrer estudi

Aquesta setmana precisament s'han conegut els resultats del darrer estudi REGICOR-HERMES, en els quals es constata que l'evolució dels factors de risc entre 1995 i 2005, a la regió de Girona, inclou la millora dels nivells de colesterol "dolent", i el millor control i tractament de la hipertensió arterial i el seu coneixement a la població. Malgrat tot, l'estudi detecta que la obesitat ha augmentat de forma notable.

Aquestes millores no s'han acompanyat de cap canvi en el nombre de casos nous d'infart agut de miocardi a la mateixa població entre 1990 i 2000. Segons les previsions, d'aquí a uns 20 anys s'haurien de percebre les conseqüències dels canvis en els factors de risc en termes de reducció de la incidència i mortalitat de les malalties cardiovasculars, tot i que els beneficis podrien quedar neutralitzats per l'augment del pes observat sobretot en la població masculina.

El consum de tabac ha augmentat molt entre les dones joves en les darreres dècades. Les taxes d'incidència d'infart en les dones Gironines, que acostumaven a ser les més baixes del mon, han augmentat durant el període 2000-2003.

Actualment s'està realitzant un re-examen dels 5.000 participants als estudis poblacionals dels anys 1995 i 2000 per comprovar si la magnitud dels canvis observats entre 1995 i 2005 es manté en l'actualitat, realitzant algunes determinacions del gruix de la paret de l'artèria caròtida amb tècniques inofensives d'ultrasons que permetran conèixer millor la presència de la malaltia coronària a la població de Girona. En el total d'estudis que es duen a terme en el projecte REGICOR hi participen més d'11.000 gironins i gironines.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia