Direcció General de Comunicació

El Govern dóna suport amb 650.000 euros a dos programes de l'ACNUR a l'Àfrica

query_builder   24 desembre 2007 13:00

event_note Nota de premsa

El Govern dóna suport amb 650.000 euros a dos programes de l'ACNUR a l'Àfrica

.Aquesta aportació es destinarà a fer arribar aigua potable a l'est del Txad i a incentivar les mesures de confiança al Sàhara Occidental
El Govern ha autoritzat destinar 650.000 euros a programes de l’Oficina de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD). Aquesta aportació es destinarà als programes “Ajut humanitari a l’est Txad: accés a l’aigua potable per als/les refugiats/des sudanesos/es i les comunitats d’acollida” i “Mesures de creació de confiança” al Sàhara Occidental.
 
Amb el programa d’ajut humanitari al Txad es donarà assistència als refugiats sudanesos i a la població local de l’est del Txad, proporcionant-los accés a quantitats suficients d’aigua potable. Les activitats principals inclouen l’estudi i cerca de nou punts de subministrament d’aigua, l’excavació de nous pous, el manteniment dels sistemes de distribució existents, la supervisió de la qualitat i la quantitat d’aigua i el seu transport en camions cisterna, així com activitats de capacitació sobre la gestió adequada de l’aigua.
 
Amb el projecte al Sàhara Occidental es pretén construir mesures de confiança entre els refugiats sahrauís als camps i als habitants dels territoris al Sàhara Occidental mitjançant l’establiment de contactes entre les dues poblacions. En aquest cas l’objectiu és contribuir a una resolució pacífica del conflicte a la zona.
 
L’aportació d’enguany se suma als més d’1,2 milions d’euros que l’ACCD ha destinat des de 2004 a l’ajut als refugiats. El 2004 es van destinar 500.000 euros a Angola, en 2006 375.000 euros a Libèria, i el 2006, 400.000 euros al Txad.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia