Direcció General de Comunicació

El Govern podrà exercir plenament les competències en seguretat privada que recull l'Estatut

query_builder   4 novembre 2008 14:49

event_note Nota de premsa

El Govern podrà exercir plenament les competències en seguretat privada que recull l'Estatut

  • El Govern modifica el decret de seguretat privada, darrer pas necessari per exercir totes les competències en aquesta matèria
 
El Govern ja pot exercir totalment les competències de seguretat privada que han estat atorgades a la Generalitat a través l’article 163 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Aquestes atribucions inclouen l’autorització, la inspecció, el control i la sanció de les activitats de seguretat privada que es realitzin al país, així com l’autorització dels centres de formació del personal de seguretat privada i la coordinació dels serveis de seguretat i investigació privades amb la policia de la Generalitat i les policies locals de Catalunya.
 
El Consell de Govern ha aprovat avui la modificació del decret de seguretat privada de 1995 que, a partir de les competències que corresponen a la Generalitat, determina els òrgans del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a què correspon exercir-les. Aquest és el darrer pas necessari per poder assumir plenament les atribucions en aquesta matèria.
 
A partir de l’aprovació de l’Estatut, la Generalitat va passar a ser competent per inspeccionar i sancionar totes les activitats de seguretat privada que s’acompleixin a Catalunya. Fins aleshores, aquestes competències estaven limitades a les empreses de seguretat que tenien el domicili social a Catalunya i el seu àmbit d’actuació estava limitat a la comunitat autònoma.
 
A més a més, amb el nou Estatut les autoritzacions dels centres de formació del personal de seguretat privada que desenvolupin la seva activitat a Catalunya també passa a ser competència de la Generalitat, a través de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, que assumeix aquestes competències.
 
Aquest augment de competències per part de la Generalitat comporta la modificació del Decret per determinar els òrgans de la Generalitat de Catalunya que exerceixen aquestes noves competències.
 
En la Junta de Seguretat de Catalunya de desembre de 2007, ja es va aprovar un conveni entre el Ministeri de l’Interior i el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació per tal que els Mossos d’Esquadra o qui determini la Generalitat inspeccioni, controli i sancioni les activitats de seguretat privada que es realitzin a Catalunya.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia