Direcció General de Comunicació

Els professionals del sector públic amb experiència en l'activitat docent podran fer de professors d'FP

query_builder   5 maig 2009 14:03

event_note Nota de premsa

Els professionals del sector públic amb experiència en l'activitat docent podran fer de professors d'FP

  • El Govern acorda que les persones amb experiència professional en l'activitat docent que treballen en el sector públic puguin ser contractades com a professorat especialista d'ensenyaments de Formació Professional
  • Podran exercir un màxim de 18 hores i 45 minuts setmanals en diversos cicles formatius de grau mitjà i superior
Les persones que treballen en el sector públic i que acreditin una experiència professional relacionada amb l'activitat docent podran ser contractades com a professorat especialista d'ensenyaments de Formació Professional per part del Departament d'Educació. Així ho ha aprovat avui el Govern que ha determinat que aquestes persones podran exercir un màxim de 18 hores i 45 minuts setmanals la docència com a professorat especialista d'ensenyaments de formació professional en centres dependents del Departament d'Educació.
 
Ho podran fer en els següents cicles formatius:
 
  • De grau mitjà: Conducció d'activitats fisicoesportives en el medi natural, Pesca i transport marítim, Busseig de profunditat mitjana, Atenció sociosanitària, i Manteniment ferroviari.
  • De grau superior: Manteniment aeromecànic, Manteniment d'aviònica, Gestió del transport, Animació turística, Realització d'audiovisuals i espectacles, Navegació, pesca i transport marítim, Òptica d'ullera, Higiene bucodental, Anatomia patològica i citologia, Pròtesis dentals, Òrtesis i pròtesis, Radioterapia, Imatge pel diagnòstic, Audiopròtesis, Integració social, Interpretació de la llengua de signes, i Prevenció de riscos professionals.
 
La intervenció del professorat especialista en el sistema educatiu es fonamenta en la permeabilitat entre l'activitat professional i l'activitat docent, i en la necessitat que es puguin transmetre a l'alumnat els coneixements i competències actualitzats i específics de la seva activitat professional. L'experiència ha demostrat l'encert de comptar com a formadors amb professionals en actiu que han adquirit una competència en el mon laboral realitzant una activitat professional relacionada amb l'activitat docent. A més, el professorat especialista de determinats cicles formatius desenvolupa principalment una activitat professional en l'àmbit laboral públic.
 
Segons l'acord aprovat avui, la suma de les jornades de l'activitat pública principal i de l'activitat docent desenvolupada no podrà superar la jornada ordinària de l'Administració incrementada en un 50%.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia