Direcció General de Comunicació

El Govern enfortirà la cooperació bilateral amb el Consell Regional del Llenguadoc-Rosselló

query_builder   5 maig 2009 14:21

event_note Nota de premsa

El Govern enfortirà la cooperació bilateral amb el Consell Regional del Llenguadoc-Rosselló

  • Se signarà un conveni per consolidar els vincles en àrees d’interès comú com les infraestructures, l’educació, l’ocupació, el turisme, la llengua o la cooperació regional i transfronterera
  • La signatura de l’acord es va acordar el novembre passat durant la reunió bilateral dels presidents de Catalunya i del Llenguadoc-Rosselló a Perpinyà, en el marc del consell plenari de la Comunitat de Treball dels Pirineus
 
El Govern i el Consell Regional de Llenguadoc-Rosselló signaran properament un conveni per consolidar els vincles i les relacions polítiques i institucionals existents entre els dos territoris. Així ho ha acordat avui el Govern amb l’objectiu d’enfortir la cooperació bilateral en àrees considerades d’interès comú, com són l’ordenació del territori, les infraestructures, l’educació i la formació, l’ocupació i la mobilitat dels treballadors, la cultura, la joventut, el turisme i la llengua catalana i occitana i la cooperació regional i transfronterera europea.
 
A través d’aquest conveni els dos governs també es comprometen a contribuir conjuntament al desenvolupament del rol de les regions en el procés de construcció europea, especialment pel que fa a la defensa de la identitat cultural i la diversitat regional.
 
El conveni tindrà una vigència d’un any, per bé que serà prorrogable per períodes anuals amb un màxim de cinc anys. Per analitzar els resultats de l’acord i l’aplicació del pla de treball, es constituirà una comissió de seguiment amb representació paritària de les dues parts, que es reunirà anualment. Aquesta comissió també podrà acordar l’ampliació de la col·laboració entre el Govern i el Consell Regional de Languedoc - Rosselló a altres àmbits no previstos en el conveni.
 
La signatura del conveni es va acordar el 19 de novembre de l’any passat en el marc de la reunió bilateral que els presidents de Catalunya i del Llenguadoc-Rosselló van mantenir a Perpinyà durant el consell plenari de la Comunitat de Treball dels Pirineus, de la qual formen part des de 1983. A més, des de 2004 els dos territoris també són membres de l’Euroregió Pirineus Mediterrània. Una cooperació regional i transfronterera que s’ha demostrat positiva per als dos territoris i que ara es vol impulsar i consolidar amb la signatura del conveni.
 
Cal assenyalar també que el Govern disposa d’una oficina en el territori d’aquesta regió, la Casa de Catalunya a Perpinyà, encarregada d’impulsar la cooperació transfonterera de proximitat. 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia