Direcció General de Comunicació

Les 17 persones afectades de grip nova a Catalunya ja han acabat el tractament

query_builder   5 maig 2009 13:54

event_note Nota de premsa

Les 17 persones afectades de grip nova a Catalunya ja han acabat el tractament

  • Hi ha 12 casos pendents de confirmar que també presenten un quadre clínic lleu i evolucionen favorablement als seus domicilis
  • Els darrers tres casos van ser confirmats ahir pel laboratori del Centre Nacional de Microbiologia de Majadahonda
  • La consellera Geli ha fet balanç avui al Govern del seguiment dels casos de grip detectats a Catalunya
 
El Govern de la Generalitat ha identificat fins a data d’avui un total de 17 persones afectades pel brot humà del virus de la grip A/H1N1 segons han confirmat els resultats de les anàlisis fetes al laboratori del Centro Nacional de Microbiología de Majadahonda, i totes elles han acabat ja el seu tractament. Els darrers tres nous casos es van conèixer ahir i es tracta de dos homes de 19 i 23 anys i d’una dona de 22 anys, que presenten un quadre clínic lleu i evolucionen de forma favorable als seus domicilis. Així ho ha explicat avui en el marc de la reunió del Govern la consellera de Salut, Marina Geli, que ha fet balanç del seguiment i evolució dels casos de grip detectats a Catalunya i de l’actuació del Departament de Salut.
 
La consellera ha posat de relleu que el nombre de casos sospitosos detectats ha entrat en una fase d’estabilització i en el fet que totes les persones identificades, confirmades o no, presenten una evolució clínica favorable i estan al seus domicilis. A banda dels casos confirmats, hi ha 12 casos pendents de confirmar o de descartar si es tracta de casos del brot humà de la grip A/H1N1. De la mateixa manera, tots ells presenten simptomatologia molt lleu, evolució favorable i resten als seus domicilis.
 
Un dels casos confirmats és una persona que no havia viatjat a Mèxic, sinó que és familiar convivent d’un dels anteriors pacients que pateixen el brot humà de la grip A/H1N1, aquest és el tercer cas de contagi secundari que es dóna a Catalunya.
 
Tots els casos en estudi s’han identificat com a resultat de l’aplicació del protocol de vigilància i control de la grip porcina activat pel Departament de Salut en tots els centres sanitaris a Catalunya d’acord amb les indicacions de la OMS, i de manera estretament coordinada amb el Ministeri de Sanidad y Política Social i les Comunitats Autònomes. Aquestes mesures complementen les adoptades pel Ministeri de Sanitat i Política Social per els serveis de Sanitat Exterior de cara als viatgers provinents de les regions esmentades, i que inclouen informació i detecció de possibles casos.
 
El Govern de la Generalitat participa en les reunions periòdiques del Comitè Executiu Nacional per a la Prevenció, el Control i el Seguiment de l’Evolució Epidemiològica del Virus de la Grip, convocades a la seu del Ministeri de Sanitat i Política Social per analitzar la situació actual i per coordinar les accions i les mesures que s’estan adoptant. Les autoritats sanitàries de Catalunya, en contacte permanent amb el Ministeri, estan actualitzant les informacions que es vagin produint sobre la situació en estudi als Estats Units i a Mèxic, i per fer el seguiment dels resultats que es puguin presentar i de les noves actuacions que, eventualment, la OMS pugui recomanar.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia