Direcció General de Comunicació

El Govern subvenciona amb 500.000 euros la investigació en malalties cardiovasculars

query_builder   24 desembre 2007 13:12

event_note Nota de premsa

El Govern subvenciona amb 500.000 euros la investigació en malalties cardiovasculars

.Aquesta aportació es destinarà al finançament de l'Institut Català de Ciències Cardiovasculars, centre especialitzat en la recerca avançada sobre les afeccions del cor
El Govern ha acordat avui atorgar una subvenció de 500.000 euros a l’Institut Català de Ciències Cardiovasculars (ICCC) per al finançament de les seves activitats durant l’any 2007. L’aportació es farà mitjançant un conveni entre l’Institut i el Departament de Salut.
 
L’Institut Català de Ciències Cardiovasculars és un consorci en el qual participen la Generalitat de Catalunya a través del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa i el Departament de Salut, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Creat el 1999, el seu objectiu principal és millorar la prevenció, el diagnòstic i el tractament de les malalties cardiovasculars.
 
Cal recordar que als països desenvolupats, entre ells Catalunya, aquestes afeccions són la primera causa de mortalitat. Així mateix, estan creixent també com a primera causa de mort en els països en vies de desenvolupament. Per això, els estudis relacionats amb el sistema cardiovascular i les seves disfuncions són un dels camps de la recerca biomèdica que més ha crescut els darrers anys arreu del món. Gràcies a la incorporació de noves tecnologies que faciliten l’abordatge d’estratègies de regulació gènica i molecular, es troba, a més a més, en un moment de gran potencialitat innovadora.
 
L’ICCC desenvolupa la investigació en l’àmbit cardiovascular i de les malalties del cor amb un alt grau de competència internacional, i actualment és un dels centres més avançats en aquest tipus de recerca. En l’àmbit de la investigació bàsica, treballa en la identificació de gens que regulen el funcionalisme de les cèl·lules vasculars i cardíaques, la teràpia gènica, el reconeixement cel·lular, la interacció cel·lular, les anormalitats genètiques en patologies cardiovasculars i la genòmica i la proteòmica cardiovascular.
 
Pel que fa a la recerca aplicada, l’Institut es dedica principalment a la recerca de noves dianes terapèutiques, al disseny de fàrmacs dirigits a proporcionar protecció cardiovascular, als assaigs preclínics i clínics de fàrmacs en desenvolupament sobre dianes terapèutiques i en noves indicacions, així com a la recerca preclínica i clínica en marcadors pronòstics i diagnòstics de la malaltia.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia