Direcció General de Comunicació

El Govern destinarà 365.000 euros a nous estudis sobre la demanda turística a Catalunya

query_builder   24 desembre 2007 13:16

event_note Nota de premsa

El Govern destinarà 365.000 euros a nous estudis sobre la demanda turística a Catalunya

.Els estudis els realitzaran la Universitat de Girona i la Rovira i Virgili de Tarragona

.S'analitzarà el turisme actiu, les agències de viatges receptives, el perfil dels viatgers low-cost dels aeroports catalans i l'ús dels habitatges durant les vacances a Catalunya

El Govern encarregarà a la Universitat de Girona (UdG) i a la Rovira i Virgili (URV) de Tarragona l’elaboració de diversos estudis sobre la demanda turística a Catalunya, amb una inversió total de 365.670 euros.
 
La universitat gironina realitzarà dos estudis. El primer, sobre la gestió del turisme actiu a Catalunya, té per objectiu conèixer la realitat d’aquest sector, atès que és un dels segments i productes més dinàmics i amb majors oportunitats, tant pel que fa a la demanda, com per les possibilitats que ofereix de cara a l’oferta del país. El pressupost total per aquest estudi és de 70.214 euros.
 
Amb el segon estudi que s’encarregarà a la Universitat de Girona el Govern vol conèixer la realitat del sector de les agències de viatges receptives a Catalunya, és a dir, aquelles que promocionen i subministren els seus productes a tour-operadors o majoristes estrangers. Aquest sector, força atomitzat, està rebent l’impacte del nou paradigma turístic i els efectes de la nova economia i la globalització, així com la transformació que pot implicar la irrupció de les noves tecnologies de la informació i la comunicació. El pressupost per aquest segon estudi és de 46.783euros.
 
Finalment, el Govern també ha acordat la realització de tres estudis conjunts amb Universitat Rovira i Virgili i la Universitat de Girona per aprofundir en diferents segments de la demanda turística. Així, s’estudiaran el perfil de viatgers de low-cost dels aeroports catalans (124.775 euros), el perfil de la demanda turística (43.964 euros) i l’ús dels habitatges durant les vacances a Catalunya (79.934 euros).
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia