Direcció General de Comunicació

El Govern destina 600.000 euros a la neteja dels accessos a les estacions de muntanya

query_builder   5 maig 2009 13:59

event_note Nota de premsa

El Govern destina 600.000 euros a la neteja dels accessos a les estacions de muntanya

  • Aquesta inversió permetrà obrir una línia d’ajuts per a ajuntaments i empreses gestores que vulguin adequar els accessos de les estacions d’esquí
 
El Govern destinarà 600.000 euros a una línia d’ajuts destinada a ajuntaments i empreses gestores d’estacions de muntanya que vulguin adequar i condicionar els accessos a les instal·lacions d’esquí. Aquests ajuts s’emmarquen en les estratègies de treball fixades pel Pla director de les estacions de muntanya, aprovat pel Govern el maig de 2006.
 
Els objectius del Pla director de les estacions de muntanya són impulsar les activitats turístiques de neu i de muntanya, aportar un marc regulador clar i estable, millorar la competitivitat del sector i ordenar els ajuts públics. Per assolir aquestes fites, el Pla preveu diferents estratègies amb la voluntat d’impulsar un model equilibrat d’utilització permanent de la muntanya, conciliar la preservació dels valors naturals amb les activitats d’oci i aconseguir que la riquesa i l’augment de l’ocupació que generen les estacions d’esquí repercuteixin en les comarques que les acullen.
 
Millora dels accessos
 
Els 600.000 euros aprovats avui pel Govern permetran al Departament de Política Territorial i Obres Públiques obrir, properament, una convocatòria d’ajuts per a l’adequació i la neteja dels accessos a les estacions d’esquí. L’objectiu és impulsar la millora i el manteniment dels accessos als complexos d’esquí, així com augmentar-ne la senyalització i la seguretat.
 
Poden ser beneficiàries d’aquestes subvencions actuacions com la formació de cunetes i talussos en les carreteres d’accés a les estacions, l’estesa d’aglomerat o bé la neteja de neu i gel dels vials, aparcaments i de les instal·lacions pròpies de les estacions.
 
Actualment, a Catalunya hi ha 16 estacions de muntanya en funcionament en nou comarques i una desena de valls. Pel que fa a l’esquí alpí, es pot practicar a 10 estacions: Baqueira-Beret, Boí Taüll, Espot, Port-Ainé, Tavascan, Port del Comte, Masella, la Molina, Vall de Núria i Vallter 2000. D’aquestes, quatre ofereixen també circuits per a la pràctica de l’esquí de fons. Les estacions de Bosc de Virós, Tuixén, Sant Joan de l’Erm, Guils, Lles i Aransa es dediquen exclusivament a l’esquí nòrdic.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia