Direcció General de Comunicació

El Govern entra al Consorci del patrimoni natural del Ripollès que gestiona 21.356 hectàrees

query_builder   24 desembre 2007 12:57

event_note Nota de premsa

El Govern entra al Consorci del patrimoni natural del Ripollès que gestiona 21.356 hectàrees

.La incorporació del Govern permetrà millorar la coordinació tècnica entre els membres del consorci i facilitarà l'aportació de recursos econòmics

.Enguany s'ha estudiat la població d'espècies en vies d'extinció com el gall fer, i d'altres com el mussol pirinenc, i l'estat de les molleres

El Govern s’integrarà com a membre del Consorci d’espais d’interès natural del Ripollès, segons ha aprovat avui el Consell de Govern. La incorporació permetrà millorar la coordinació tècnica entre els membres del consorci i facilitarà l’aportació de recursos econòmics per fer actuacions per a la preservació del patrimoni natural.
 
L’àmbit d’actuació del Consorci dels espais d'interès natural del Ripollès és una superfície de 21.356 hectàrees formada pels quatre espais del PEIN de la comarca: Les Capçaleres del Ter i del Freser, les Obagues de la Vall del Rigard, la Serra de Montgrony i la Serra Cavallera, i diversos boscos d’utilitat pública vinculats als quatre espais d’interès natural.
 
El Consorci es va constituir el març de l’any 2004 com a entitat pública consorciada entre els ajuntaments de Campdevànol, Gombrèn, Llanars, Ogassa, Planoles, Ripoll, Toses, Vallfogona del Ripollès, el Consell Comarcal del Ripollès i el Consorci Ripollès Desenvolupament. El seu principal objectiu és la preservació i la revalorització del patrimoni del massís de l’Alta Garrotxa i la promoció d’un desenvolupament sostenible.
 
Per la seva composició i trajectòria, el Consorci del Ripollès té un elevat coneixement del medi i de la seva realitat social, així com mecanismes de participació que poden garantir un desenvolupament sostenible i una acceptació social de la gestió que es porti a terme. Aquest Consorci es proposa dos grans reptes principals. Primer, dotar-se d’una oficina tècnica de gestió, amb personal propi i de dedicació exclusiva a la gestió dels espais; i, segon, fer actuacions en els àmbits de la conservació dels hàbitats, l’ordenació dels usos públics, la investigació i recerca aplicada i la difusió dels valors naturals.
 
L’aportació econòmica que enguany farà el Departament de Medi Ambient i Habitatge al Consorci és de136.448,00 euros que es destinaran a activitats com la conservació de molleres, zones humides on s’hi ha localitzat vegetació endèmica i que s’estudia com conservar-les, i activitats i estudis d’espècies com el gall fer, la població del qual s’ha rebaixat a la meitat en els darrers deu anys al Ripollès, i el mussol pirinenc. També es du a terme el seguiment de les poblacions de cabirols i porcs senglars, i es fan tasques de senyalització de camins i itineraris.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia