Direcció General de Comunicació

El Govern destina 449.000 euros per a la millora de la gestió de la caça i la formació dels caçadors

query_builder   24 desembre 2007 13:03

event_note Nota de premsa

El Govern destina 449.000 euros per a la millora de la gestió de la caça i la formació dels caçadors

.La Federació Catalana de Caça destina l'ajut a tasques de divulgació de conceptes de gestió cinegètica sostenible

.La subvenció finança estudis sobre les poblacions de cabirols, porcs senglars, el projecte de recuperació del conill de bosc i el programa de la perdiu roja

.Es fa un seguiment sanitari de la fauna salvatge a les àrees de caça en col.laboració amb la UAB

El Govern ha acordat avui concedir una subvenció de 448.992 euros a la Federació Catalana de Caça (FCC) per al desenvolupament de diversos programes i actuacions per a la millora de la informació, l’ordenació, la seguretat i la planificació tècnica d’aquesta activitat a les àrees de caça de Catalunya.
 
La FCC és una entitat declarada d’utilitat pública, d’interès cívic i social. Actualment l’integren uns 50.000 federats catalans. Bona part de l’ajut econòmic que li atorga la Generalitat es destina a tasques de formació i de divulgació de conceptes amb la finalitat que la caça es desenvolupi com una activitat sostenible.
 
La FCC destina 51.350 euros al funcionament de l'Escola Catalana de Caça i el seu programa d'activitats, entre les quals destaquen el projecte Caça i Natura a les aules, diferents plans de formació i exposicions sobre gestió del territori i societats. Més de 97.000 euros són per a tasques de divulgació i difusió de conceptes de gestió de caça sostenible, ordenada i amb fonaments tècnics. Les feines de difusió es materialitzen principalment amb l’edició, la publicació i la distribució de la revista d’informació especialitzada “La Geneta” i de la guia d’espècies cinegètiques.
 
Prop de 61.000 euros s’inverteixen en centres d’activitats cinegètiques; 59.400 euros s’utilitzen per finançar el pla de gestió del cabirol i del senglar; 39.600 euros són per a programes de millora d’hàbitats i de la gestió cinegètica de les àrees de caça i uns 22.000 euros es destinen al programa de millora, aclimatació i adaptació de les perdius roges objecte de repoblació i reforçament al medi natural.
 
Part de la subvenció del Departament de Medi Ambient i Habitatge, en total 33.000 euros, serveix per al programa de seguiment sanitari de la fauna salvatge cinegètica a les àrees de caça de Catalunya, uns treballs que es fan en col·laboració amb la UAB. Altres 16.000 euros financen el projecte de recuperació del conill de bosc. La resta dels ajuts econòmics són per a tasques de suport i assessorament tècnic que du a terme la Federació.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia