Direcció General de Comunicació

El Govern construirà un nou centre de salut a Vila-seca

query_builder   4 novembre 2008 14:56

event_note Nota de premsa

El Govern construirà un nou centre de salut a Vila-seca

  • El nou centre disposarà de consultes per a l’atenció especialitzada que permetran atendre els pacients sense que s’hagin de desplaçar al seu centre hospitalari
 
  • La construcció del nou equipament començarà el 2009 i suposarà una inversió de 8,6 milions d’euros
 
  • El centre donarà servei a més de 25.000 persones
 
El Govern ha aprovat avui una inversió de 8,6 milions d’euros per a la construcció d’un nou centre de salut a Vila-seca (Tarragonès). Les obres començaran el 2009 i es preveu que tinguin una durada de dos anys.
 
El centre tindrà una superfície total construïda de 4.403 metres quadrats, i comptarà amb una àrea de medicina general amb vuit sales de consulta, vuit consultes d’infermeria i dues consultes de metges residents; una àrea de pediatria amb tres consultes i tres sales per a consulta d’infermeria; una àrea d’odontologia; una àrea de rehabilitació amb una sala de consulta, un despatx de fisioterapeuta, una sala de gimnàs polivalent, dos boxes de tractament d’electroteràpia i una sala d’hidroteràpia.
 
A més, disposarà d’una àrea d’educació sanitària i una d’atenció sexual i reproductiva amb dues sales de consulta polivalent, una per a escola de mares i preparació al part; així com una àrea de radiologia amb sala de radiologia digital i sala d’ecografies.
 
Atenció especialitzada
 
El nou centre disposarà de consultes per a l’atenció especialitzada que permetran atendre els pacients sense que s’hagin de desplaçar fins al seu centre hospitalari de referència. Les consultes d’atenció especialitzada de proximitat inclouran dermatologia, ginecologia, cirurgia general i urologia, cardiologia, endocrinologia, pneumologia, digestiu, neurologia i reumatologia, entre d’altres.
 
Així mateix, el nou equipament també disposarà d’espai destinat a la docència, així com una àrea per al transport sanitari i una d’urgències en què s’instal·laran dos boxes de consulta ràpida, dos d’observació i estada temporal, dues àrees de pacients crítics, una sala de guixos i una d’analítica seca i una d’extracció de mostres. A més les noves instal·lacions disposaran d’espais destinats a personal sanitari, administració i emmagatzematge.
 
Servei a més de 25.000 persones
 
Tot i que la població habitual de Vila-seca és d’unes 15.000 persones, aquesta xifra augmenta gairebé en unes 10.000 si es compta la població estacional i la flotant. A més, el nou centre també atendrà als nuclis de població de La Pineda (1.482 habitants) i La Plana (394 habitants). Així doncs, seran més de 25.000 els usuaris que puguin beneficiar-se del nou equipament.
 
Cal destacar també que, segons les previsions obtingudes en l’estudi de projeccions poblacionals de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, l’any 2015 Vila-Seca arribarà a una població de prop de 20.000 habitants, a la qual s’ha d’afegir la població flotant i l’estacional.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia