Direcció General de Comunicació

El Govern destinarà 50,4 milions d'euros a la millora d'hospitals i Centres d'Atenció Primària

query_builder   10 juny 2008 14:57

event_note Nota de premsa

El Govern destinarà 50,4 milions d'euros a la millora d'hospitals i Centres d'Atenció Primària

  • La construcció del nou hospital lleuger de Balaguer, i l’ampliació i la reforma de les urgències de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona són les actuacions més destacades
 
  • També es milloraran les instal·lacions de quatre Centres d’Atenció Primària
 
 
El Govern ha impulsat avui la reforma i la millora de vuit hospitals i quatre Centres d’Atenció Primària. Concretament, s’iniciaran les obres del nou hospital lleuger de Balaguer; l’ampliació i reforma de les urgències de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona; la reforma i ampliació de quatre Centres de Salut, i un important conjunt d’actuacions d’inversió als hospitals de l’Institut Català de la Salut.
 
Les actuacions, que compten amb una inversió global de 50,4 milions d’euros, són les següents:
 
Import
Execució de les obres del CAP (hospital lleuger) de Balaguer.
12.138.287
Execució de les obres de reforma i ampliació Serveis d'Urgències de l'Hospital Universitari Joan XXIII, de Tarragona.
5.187.655
Execució de les obres de Reforma de l'ala est de l'Hospital Santa Maria de Lleida.
8.199.110
Execució de les obres complementàries núm. 1 de reforma i ampliació del servei d'urgències de l'Hospital Arnau de Vilanova, de Lleida.
855.000
Execució de les obres de reforma de l'àrea ambulatòria i assistencial a l'ICO, a l'Hospital Germans Trias i Pujol, de Badalona.
2.170.616
Execució de les obres de remodelació del Servei de Psiquiatria a l'antiga escola d'infermeria de l'Hospital de Bellvitge, de l'Hospitalet de Llobregat.
2.650.000
Execució de les obres de Remodelació de l'Hospital de Dia i Reanimació postquirúrgic, de l'Hospital Dr. Trueta, de Girona.
2.516.614
Execució de les obres d'adequació accessos a consulta externa de l'Àrea de Traumatologia de l'Hospital de la Vall d'Hebron, Barcelona.
400.000
Execució de les obres complementàries núm. 1 d'ampliació del Bloc Quirúrgic de l'Àrea de Traumatologia i Rehabilitació de l'Hospital Vall d'Hebron, de Barcelona.
695.000
Execució de les obres de reforma de l'UCI Pediàtrica de l'Àrea Maternoinfantil de l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron, de Barcelona.
2.882.388
Execució de les obres del nou col.lector per a la climatització de l'Hospital de la Vall d'Hebron, de Barcelona.
637.753,21
Execució de les obres de la reforma i ampliació del CAP de l'Ametlla de Mar.
2.528.702
Execució de les obres d'ampliació del CAP Cervera.
3.200.525
Execució de les obres d'ampliació del CAP El Carmel, de Barcelona.
2.564.569
Execució de les obres d'ampliació i reforma del CAP Dr. Pujol i Capçada, del Prat de Llobregat.
3.776.303
TOTAL
50.402.522,21
 
 
Actuacions de reforma i ampliació a hospitals
 
  • Construcció de l’hospital lleuger de Balaguer: consisteix en l’ampliació i la reforma del centre d’atenció primària ja existent per tal de donar suport estructural al nou hospital lleuger. Es passa d’una superfície de 2.333 m2 a una superfície construïda total de 7.956 m2. La inversió total serà de 12,1 milions d’euros.
 
  • El nou hospital lleuger oferirà serveis d’atenció primària, d’especialitats mèdiques i quirúrgiques, d’urgències, de cirurgia sense ingrés, de rehabilitació ambulatòria, d’hemodiàlisi, d’assistència i d’atenció ambulatòria a la salut mental d’adults i també infantojuvenil.
 
  • Ampliació i reforma de les urgències de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona: les obres consisteixen en la construcció de l’estructura del nou edifici d’ampliació de l’hospital, ampliació i reforma de les urgències i espais dels metges de guàrdia, amb una superfície total d’actuació de 5.768 m2. L’import previst és de 5,1 milions d’euros.
 
  • Hospital de Santa Maria de Lleida: reforma de l’ala est de l’Hospital per donar cabuda a una unitat de cirurgia de curta estada dotada amb 20 llits, una unitat d’hospitalització de cirurgia dotada amb 24 llits, una unitat de cirurgia major ambulatòria de 13 places, una unitat de reanimació de 8 llits i una unitat de semicrítics de 8 llits. Import: 8.2 milions d’euros.
 
  • Hospital Arnau de Vilanova de Lleida: obres complementàries de la reforma i ampliació del servei d’urgències. Import: 855.000 euros.
 
  • Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona: reforma de l’àrea ambulatòria i assistencial de l’Institut Català d’Oncologia. Import: 2.1 milions d’euros.
 
  • Hospital de Bellvitge: millora del Servei de Psiquiatria. Import: 2,6 milions d’euros.
 
  • Hospital Josep Trueta de Girona: remodelació de l’hospital de dia i dels espais de reanimació postquirúrgica. Import: 2,5 milions d’ euros.
 
  • Hospitals de la Vall d’Hebron:
 
-          Adequació dels accessos a consulta externa de l’àrea de traumatologia. Import: 400.000 euros.
 
-          Obres complementàries d’ampliació del bloc quirúrgic de l’àrea de traumatologia i rehabilitació. Import: 695.000 euros.
 
-          Reforma de l’UCI pediàtrica de l’àrea maternoinfantil. Import: 2,8 milions d’euros.
 
-          Nou col·lector per a la climatització. Import: 637.753 euros.
 
 
Reforma i ampliació de 4 Centres d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut (ICS)
 
  • CAP L’Ametlla de Mar. Les obres, amb un import de 2,5 milions d’euros, consisteixen en l’ampliació de l’edifici existent, per tal de donar resposta al creixement demogràfic. El CAP comptarà amb 6 sales de consulta de medicina general; 4 sales de consulta de pediatria; una sala de consulta d’odontologia; una sala de consulta de treball d’odontologia; dos sales de consulta polivalents; una àrea d’atenció continuada i una àrea d’educació sanitària.
 
  • L’actuació preveu la instal·lació de mòduls provisionals en un solar cedit per l’Ajuntament. La superfície d’ampliació és de 403,11 m2, i la de reforma abraça 785,45 m2, amb la qual cosa la superfície construïda total serà de 1.188,56 m2.
 
  • CAP Cervera. Les obres, amb un import de 3,2 milions d’euros, consisteixen en l’ampliació i la reforma del centre existent per tal d’adequar l’estructura assistencial a les noves necessitats. El nou CAP disposarà de 10 sales de consulta de medicina general; 4 sales de consulta de pediatria; una sala de consulta d’odontologia; una sala de consulta de treball d’odontologia; 4 sales de consulta polivalents; una sala de consulta ASSIR; una àrea de centre d’urgències d’atenció primària; una àrea de diagnòstic per la imatge; una àrea d’educació sanitària; una àrea de personal sanitari i de transport sanitari, i una àrea de vehicles d’emergències i domicilis.
 
  • La superfície de reforma és de 961 m2, que sumada a la d’ampliació, de 1.514,34 m2, dóna una superfície total construïda de 2.475,34 m2
 
  • CAP El Carmel (Barcelona). Amb un import de 2,5 milions d’euros, l’ampliació del centre es fa perllongant l’edificació existent amb una construcció de soterrani i 3 plantes pis. El programa funcional aprovat permet que el centre creixi en les dotacions següents: 4 consultes de medicina general; 7 consultes polivalents; una consulta d’Atenció continuada i 4 boxos polivalents; una àrea d’Educació sanitària, i una àrea d’emmagatzematge i aparcament. La superfície d’obra nova serà de 1.170m2.
 
  • CAP Dr. Pujol i Capsada (El Prat de Llobregat). Import: 3,7 milions d’euros. S’amplia i es reforma el centre amb una edificació de planta baixa i un pis que es situa davant la nova gran plaça lúdica que tindrà el barri de Sant Cosme. El centre comptarà amb 10 consultes de medicina general; 4 consultes de pediatria; 5 consultes polivalents; 2 consultes PASSIR; una àrea d’atenció continuada; un centre de Rehabilitació; CASD; un centre de Salut Mental amb 4 consultes, i una àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament. La superfície d’obra nova és de 2.153 m², i la de reforma de 1.345 m2
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia