Direcció General de Comunicació

El Govern construirà una residència i centre de dia per a gent gran a Reus

query_builder   4 novembre 2008 14:55

event_note Nota de premsa

El Govern construirà una residència i centre de dia per a gent gran a Reus

  • El nou equipament comptarà amb una inversió de 7 milions d’euros i oferirà 99 places residencials i 21 més de centre de dia
 
  • Les obres de construcció començaran el proper mes de gener i la residència entrarà en funcionament a finals de 2010
 
  • El Govern també ampliarà la residència Comtes d’Urgell de Balaguer
 
 
El Govern invertirà més de 7 milions d’euros en la construcció d’una residència i centre de dia per a gent gran a Reus. L’equipament s’edificarà en uns terrenys del carrer Roger de Llúria cedits de manera gratuïta per l’Ajuntament. Les obres començaran el pròxim mes de gener i es preveu que el centre entri en funcionament a finals del 2010.
 
El solar on s’edificarà el centre ocupa una superfície de 4.818 metres quadrats. L’equipament constarà de tres plantes i un cop entri en funcionament oferirà 99 places residencials i 21 més de centre de dia. El 80% de les habitacions de la residència seran individuals i la resta, dobles.
 
La futura residència i centre de dia disposarà de sales d’estar i menjador, sales de visita, sales per al personal d’infermeria, magatzem, banys geriàtrics, aula de treballs manuals i una sala de motricitat. També oferirà, entre altres, serveis de perruqueria, barberia i podologia.
 
L’equipament s’edificarà aplicant mesures que garanteixin la sostenibilitat. En aquest sentit, se seguiran criteris d’estalvi i control del consum de l’aigua, d’eficiència energètica amb millores de l’aïllament i aprofitament de la llum natural i s’utilizaran equips eficients de climatització.
 
 
1,3 milions d’euros per a la reforma i ampliació de la residència de gent gran Comtes d’Urgell, de Balaguer
 
El Govern també ha aprovat avui una inversió de gairebé 1,3 milions d’euros per a la reforma i ampliació de la residència de gent gran Comtes d’Urgell, de Balaguer. Aquest pressupost també inclou la redacció del projecte i la direcció de l’obra. Les obres se centraran, sobretot, a millorar la cuina i el menjador, i es realitzaran entre el 2009 i el 2011.
 
La despesa es dividirà en tres anualitats. El 2009 s’hi destinaran 158.805,38 euros, que serviran per finançar els projectes executius i la primera fase de les obres. El 2010, es realitzarà una despesa de 559.642,50 euros i el 2011, de 559.642 euros.
 
La residència de gent gran Comtes d’Urgell és un centre públic. Disposa de 86 places residencials, 15 de centre de dia i 19 places d’habitatges tutelats.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia