Direcció General de Comunicació

El Govern impulsa les obres per a la reutilització d'aigua regenerada destinada al reg del Baix Llobregat

query_builder   10 juny 2008 15:12

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa les obres per a la reutilització d'aigua regenerada destinada al reg del Baix Llobregat

 
  • El pressupost d’execució de les obres és superior als 4,4 milions d’euros
  •  L'actuació permetrà el reg amb cabals depurats per als regants del canal de la dreta del Llobregat
  
El Govern ha impulsat avui la construcció de les infraestructures necessàries per a reutilitzar l’aigua destinada al reg agrícola del canal de la dreta del Llobregat. Aquest recurs provindrà de la futura planta dessalinitzadora d’aigua salobre –dessalobradora- de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) que entrarà en funcionament a mitjans del 2009.
 
Aquesta actuació permetrà ampliar la zona regable amb aigua procedent de la dessalobradora. Aquesta instal·lació dessalarà aigua dolça i aportarà aigua regenerada de manera permanent als regants del canal de la dreta del Llobregat per tal d’alliberar els cabals del riu.
 
El projecte contempla la construcció d’una estació de bombament a la sortida de l’efluent de la futura planta dessalobradora, que impulsarà un cabal de 500 l/s a la capçalera del canal del marge dret, on s’ha de construir una bassa de regulació d’una capacitat de prop de 33.000m³, que permetrà el subministrament de forma gradual al canal. A més, s’instal·laran més de sis quilòmetres de canonada que permetran regar una superfície de prop de 200 hectàrees a la zona de la Vall Baixa. L’obra que s’iniciarà durant les properes setmanes té un termini d’execució de vuit mesos i un pressupost superior als 4,4 milions d’euros.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia